Laddar

Bottennotering för Malmö i ny rapport

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Malmö landar på plats 153, den sämsta sedan många år.

delningar

Den nya rankingen av företagsklimatet i olika städer bygger på enkätfrågor till företagare samt statistik om samhället. Undersökningen är gjord av Svenskt Näringsliv.

I undersökningen hamnar Malmö på plats 153, 48 platser sämre än i fjol. Sveriges tredje största stad har faktiskt tappat varenda år sedan 2012 då man noterade en 52:a plats.

Faktorn som drar ner Malmös betyg mest är andelen i arbete. Där rankas Malmö på plats 255 av 290.  Bland ljusglimtarna finns att företagarna gillar hur tele och IT-nätet fungerar i staden. Där hamnar Malmö på plats 25 i hela landet.

Stockholmsförorterna Solna, Sollentuna och Nacka kniper de tre medaljera i rakningen. För Skånes del plockar Vellinge hem fjärdeplats. Allra sämst företagsklimat är det i Skinskatteberg, Pajala och Kalix.

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?