Laddar

Bopriserna i Malmö ökar – snabbare än i Stockholm

Priserna på bostadsrätter ökar snabbare i Malmö än i både Stockholm och Göteborg, visar nya siffror från Mäklarstatistik.

delningar

Priserna på bostadsrätter har ökat starkt i centrala Malmö under 2016. En bostadsrätt är nu i genomsnitt 17 procent dyrare än för ett år sedan. Klart mer än i exempelvis centrala Stockholm, där siffran är fyra procent. 

Årets tre sista månader visade en avtagande, men fortfarande stark prisökning på fem procent. Det visar nya siffror från Svensk mäklarstatistik.

Men trots den starka ökningen är det fortfarande mycket billigare att köpa bostadsrätt i Malmö än i Stockholm. I Stormalmö får köparna betala drygt 25 858 kronor per kvadratmeter. Inte ens hälften av priset i Storstockholm – 57 393 kronor. 

– För bostadsrätter är de tre storstadsområdena totalt dominerande. Där säljs 60 procent av alla bostadsrätter i riket och står för över 75 procent av det totala värdet, säger Hans Flink, Försäljningschef på Svensk Mäklarstatistik i ett pressmeddelande.

Det är inte bara bopriserna som stiger. Surfandet på bostadssajter ökar i en ännu högre takt.

– Totalt ökade bostadssurfandet med 12 procent under 2016 och i mitten av maj noterade Hemnet för första gången över 3 miljoner besökare under en och samma vecka, säger Staffan Tell pressansvarig Hemnet.

 

Relaterade artiklar