Boende kom hem under pågående inbrott: "Hörde ljud"

Den krossade altandörren samt en del av det stöldgods mannen ska ha fått med sig från huset. Foto: Polisen

Den misstänkte inbrottstjuven ska ha kastat en stor sten genom altandörren till Malmöhuset och sedan stulit saker till ett värde om cirka 250 000 kronor. Nu åtala en 35-årig man vid Malmö tingsrätt misstänkt för inbrottet.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Den 16 mars ska en 35-årig man ha kastat en sten genom altanrutan till ett hus i Malmö. Han ska sedan ha tagit sig in i huset och stulit bland annat smycken till ett sammanlagt värde om cirka 250 000 kronor.

En av de boende i huset kom hem från en hundpromenad när hon märkte att dörren var olåst, trots att hon var säker på att hon låst den när hon gick hemifrån.

– Jag öppnade dörren och då hörde jag ljud som kom inifrån huset. Det lät precis som krossat glas-ljud, precis som att det var någon som gick på krossat glas, berättar hon i förhör.

Kvinnan backade då ut ur huset och larmade polisen. Mannen greps samma dag och har suttit frihetsberövad sedan dess. Åklagaren yrkar på att brottet ska rubriceras som grov stöld och anser att det bör betraktas som grovt med tanke på det höga värdet på stöldgodset samt att det skedde i en bostad.

Vidare åtalas 35-åringen misstänkt för att samma dag ha krossat rutan på en bil och stulit gods till ett värde om cirka 5000 kronor. Mannen erkänner bostadsinbrottet men varken nekar eller erkänner bilinbrottet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar