Laddar

Björn Svensson: ”Jag hade gärna stannat i Malmö”

Förra året var Björn Svensson Malmö Redhawks bästa målskytt i SHL. Trots det blev det inget förnyat kontrakt för skyttekungen. Men Björn är inte bitter. "Jag hoppas att det går bra för Malmö", säger han till 24Malmö.se.

delningar

Björn Svensson är verkligen vänligheten personifierad. Kommer i utsatt tid och med ett fast handslag samt vänlig blick. Några dagar tidigare har vi bestämt träff på Espresso House vid Davidshall i Malmö.

– Det var lite väl optimistiskt med shorts och t-shirt i dag kanske, säger han och ser ut genom fönstret.

30-årige Björn Svensson har Malmö Redhawks som moderklubb och har de tre senaste säsongerna representerat klubben i såväl Hockeyallsvenskan som SHL.

Den gångna säsongen blev han MIF:s bästa målskytt med sina 14 mål och på sina 143 matcher i klubben har han noterats för 58 mål. Trots detta valde sportchefen Patrik Sylvegård att inte förnya Svenssons kontrakt.

– Jag hade absolut inte haft något emot att vara kvar i Malmö. Det ska jag inte sticka under stolen med. Men det är så här det fungerar, sedan kan man tycka vad man vill om det. Jag tror att det här var meningen, säger Björn Svensson.

I början på maj skrev han i stället på för Färjestad. Ett val som han är mycket nöjd med så här långt.

– Det känns väldigt bra i Färjestad än så länge. Jag har varit där uppe och tränat med laget ett par gånger. Det känns kul men också väldigt nytt. Jag har fått möjligheter att se faciliteter och stad. Jag har fått en bra invigning, kommenterar Björn.

Björn Svensson är en av få i dagens samhälle som valt att inte nyttja sociala medier. Där är hans pappa och agent, Gunnar Svensson, en person som ständigt är i hetluften och diskussioner.

– Jag har medvetet valt att inte följa diskussionerna men har hört talas om dem. Det finns ett väldigt stort sätt att marknadsföra sig via sociala medier men jag har spelat med många som inte har klarat av att sköta det. Så länge det går bra för dem funkar det men så fort det vänder är det många som har svårt att ta diskussioner. Jag tror att man tar åt sig oavsett om man vill det eller inte, menar Björn.

Björn Svensson ser harmonisk ut och upplevs som en sympatisk och trevlig person. 30-åringen har mognat under senare år.

Tog du dina tidiga framgångar på fel sätt? – Jag visste väl inget annat, jag var nog ung och dum. Man vill alltid bli så bra som möjligt och det har jag alltid velat bli. Men det kan man bli utan att vara kaxig. Det känns som att man har fått andra perspektiv på saker i dag. Jag har troligen mognat betydligt mer med åren.

Under sin karriär har Björn hunnit med att spela för åtta olika klubbar och spelat i allt från Eisbären BerlinTyskland till Saskatoon Blues i Kanada. Men där han trivts bäst är Malmö.

– Socialt sett har Malmö alltid varit hemma för mig. Här trivs jag väldigt bra, det är här jag har vuxit upp. Det har varit väldigt kul att få bo och spela här de senaste åren. Jag har ingenting emot Malmö och jag hoppas att det går bra för dem. Sedan hoppas jag givetvis att det går mycket bättre för Färjestad, säger Björn Svensson innan vi skiljs åt.

Malmö kommer alltid att vara hemma för Björn Svensson. Men nu är det Karlstad och Färjestad som väntar i framtiden. Om Svensson återkommer till Malmö till igen – det får framtiden utvisa.

Björn Svensson Ålder: 30 Längd/Vikt: 182 cm/85 kg Familj: Flickvän Moderklubb: Malmö Redhawks Nuvarande klubb: Färjestad

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?