Laddar

Bildextra: Bilfri fest på Friisgatan

Under torsdagskvällen avslutades European Mobility Week i Malmö med en bilfri After Work på Friisgatan i Malmö.

delningar

European Mobility Week har pågått i en vecka och avslutar med många aktiviteter under den internationella bilfria dagen under torsdagen.

– Under kvällen är det kulturaktiviteter. Flera skolor och dramagrupper är med och gör framträdanden på gatan. Vi har även en skrotorkester som skapar musik genom att spela på skräp och soptunnor och på en annan del av gatan. Sedan håller restaurangerna öppna sina uteserveringar under kvällen.

Tanken med hela veckan och den avslutande festen är att Malmöborna ska få en inblick i kommunens arbete om ett hållbart resande.

– Vi anser att det är viktigt att visa upp vad vi kan och våra ambitioner om trafik och utvecklingen av hållbar mobilitet. Man kan se det som ett sätt att inspirera till hur vi kan bli mer hållbara.

Vad har ni fått för respons av Malmöborna? Det är övervägande positivt, många tycker det är kul att vi kommer ut och syns på det här sättet. Vi har fått många glada tillrop om mindre biltrafik. Men det är klart, vi har fått en del kritik också. Vi tar till oss allas åsikter.

 

 

Relaterade artiklar