Bilföretag flyttar huvudkontoret till Malmö

Foto: Carlos Castilla

I och med flytten behöver företaget nyrekrytera ett antal personer i Malmö.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Opel Sverige blev i slutet av förra året uppköpt av det danska företaget Interdan A/S som har sitt huvudkontor i Köpenhamn. Interdan A/S ansvarar, genom svenska dotterbolaget, K.W. Bruun Autoimport, för importen av Peugeot och DS i Sverige vars huvudkontor redan ligger i Malmö. Opel Sverige flyttar huvudkontoret från Stockholm till Malmö och beräknas öppna 1 mars i samma lokaler som företagets andra märken.

En stor anledning till flytten är att kunna samla alla varumärken under samma tak. Även närheten till moderbolaget i Köpenhamn och läget i Öresundsregionen spelar en viktig roll för omplaceringen av bolaget.

- Vi har en tydlig målsättning att återigen etablera Opel som ett attraktivt och uppskattat bilmärke på den svenska marknaden. När vi nu genomför denna nystart för Opel vill vi också ge oss själva bästa möjliga förutsättningar att lyckas. Att samla våra varumärken i Malmö för att skapa synergieffekter är en viktig del i arbetet för att nå vårt mål", säger Tobias Pettersson, VD för K.W. Bruun Autoimport.

I och med flytten behöver företaget nyrekrytera ett antal personer i Malmö då endast ett fåtal följer med från kontoret i Stockholm. Personal inom områden som marknad, produkt och servicemarknad kommer att rekryteras.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar