Laddar

Bilden börjar klarna – efter kyrkogårdsmordet

En 19-åring och två 16-åringar sitter häktade misstänkta för att på olika sätt varit delaktiga i mordet på en 16-årig pojke i september. Pojken hittades död på Östra Kyrkogården i Malmö.

delningar

Den 16-årige pojken hade kommit som ensamkommande flyktingbarn till Sverige och bodde på ett boende ordnat av socialtjänsten. Den 19 september hittades han död i anslutning till en kompost på Östra Kyrkogården i Malmö. Polisen konstaterade snabbt att det rörde sig om mord.

En 19-årig man sitter sedan en vecka tillbaka häktad för mordet och ytterligare två 16-åringar är misstänkta för grovt skyddande av brottsling. De två ynglingarna sitter även de häktade. Alla tre kände den nu mördade 16-åringen, rapporterar Sydsvenskan.

Till en början var polisens inte säkra på att pojken mördats på kyrkogården, vilket man slagit fast.

– Teknikerna är inte riktigt säkra. Kroppen kan ha flyttats en liten bit, men vi är övertygade om att det har skett på kyrkogården, säger åklagare Thorbjörn Sjöberg till tidningen.

Den mordmisstänkte 19-åringen nekar till brott men pekas ut som den som gjort brottet av de två 16-åringarna.

19-åringens advokat Magnus Lundh menar att bevisen mot hans klient inte räcker för en fällande dom.

– De bevis som finns är uppgifterna från de två andra. Det räcker naturligtvis inte för åtal och fällande dom, säger Magnus Lundh till Sydsvenskan.

Åklagaren har fram till den 23 december på sig att begära ytterligare tid för utredningen, annars måste alla tre släppas.

 

 

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?