Big Bang Festival återvänder till Malmö: "Positiv feedback"

Festivalen hålls den 23 till 26 juli i Malmös Folkets Park.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Big Bang Festival är en helt kostnadsfri vetenskapsfestival som arbetar för att inspirera och engagera barn och unga inom naturvetenskap och teknik. Festivalen, som kombinerar kunskap och lärande med skoj, startade som ett pilotprojekt under sommaren 2018. Festivalen hålls återigen den 23 till 26 juli i Malmös Folkets Park.

Vi fick goda resultat och positiv feedback, vilket motiverar oss till att arrangera festivalen igen, säger projektledare Marielle Sterner i ett pressmeddelande.

Programmet kommer i år att ha tema robotisering och robotik, och erbjuda bland annat workshops i arduino och lödning, design och interaktionsdesign i pysseltältet, interaktiva VR-upplevelser inne på Cool Minds och vetenskapsshower.

I ytterligare en del av programmet avser vi att visa upp lokala företags faktiska arbete med robotisering. Detta anser vi är viktigt att göra för att kunna inspirera barnen till att välja en framtida yrkesväg inom IT/teknik, och för att hjälpa de att skapa en korrekt bild av vad robotisering innebär och hur vanliga robotar faktiskt ser ut, säger Marielle Sterner i pressmeddelandet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar