Beväpnad person löpte amok – jagade flera kvinnor med kniv

Stor tumult på Södervärn – beväpnad 40–åring attackerade flera kvinnor.

7 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

En kvinna i 40-årsåldern åtalas för grovt olaga hot och misshandel efter att ha jagat flera personer på en innergård på Södervärn i Malmö. Enligt åtalet bör hoten bedömas som grova eftersom de varit av särskilt hänsynslös art genom att kvinnan oprovocerat har hotat och jagat ett stort antal personer samtidigt som hon var beväpnad med kniv.

Det var den 10 maj 2018 som kvinnan, av okänd orsak, började attackera och göra knivutfall mot flera personer i området.

Kvinnan ska först ha riktat en kniv mot en annan kvinna, som försökte fly från platsen. Men den 40-åriga kvinnan jagade i fatt kvinnan och slog och sparkade henne i ryggen, enligt åtalet.

Efter det ska den åtalade kvinnan gjort huggrörelser och jagat flera andra kvinnor. En mamma råkade välta sin barnvagn, där hennes son låg, vid två tillfällen när kvinnan kom mot henne. Flera andra personer ska ha försökt ingripa, men kvinnan ska ha svarat med att göra flera utfall vilket fick till följd att de attackerade personerna fick springa iväg.

Totalt ska minst sex personer ha blivit knivhotade av kvinnan. "Hoten har varit ägnade att framkalla allvarlig fruktan för egen eller annans säkerhet till person", står det i åtalet.

Bland bevisningen ska det finnas flera filmer från händelsen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar