Laddar

Beväpnad man tvingade sig in till lägenhet – var ute efter pengar

Foto: Petter Arvidsson / Bildbyrån & Mostphotos.

Innan brottet ska de misstänkta gärningspersonerna gjort eftersökningar om målsäganden på internet. I mitten på april ska en av dem ha slagit till mot personen – beväpnad med en revolver.

delningar

Den 15 april tidigare i år ska en beväpnad man i 30-årsåldern försökt tvinga till sig drygt 150 000 kronor från en annan person i Malmö. Händelsen inträffade i en centralt belägen lägenhet, och enligt åklagaren bar gärningsmannen en skarpladdad revolver vid brottet.

Gärningsmannen ska ha dragit fram vapnet efter att han slagit lägenhetsinnehavaren till marken. Han lämnade däremot platsen utan några pengar eftersom målsäganden lyckades slå larm till polisen.

En dryg månad efter händelsen anhölls den misstänkta gärningsmannen. Han häktades tre dagar senare, och har suttit frihetsberövad sedan dess. Förutom försök till grov utpressning, står han även åtalad för ytterligare två brott som åklagaren rubricerar som grova: övergrepp i rättssak och vapenbrott.

Dessutom misstänks den åtalade mannen även för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor sedan han burit 247 gram dynamit i samband med att han greps. Han misstänks även för såväl doping- som narkotikabrott.

Ytterligare en person – en kvinna – misstänks för försök till grov utpressning. Enligt åklagaren gjorde hon eftersökningar om målsäganden på internet tillsammans med den åtalade mannen. Hon ska dessutom varit den som förmått gärningsmannen att utföra utpressningsförsöket.

Den åtalade mannen nekar till utpressningen och övergreppet i rättssak, men har erkänt övriga brott. Kvinnan nekar å sin sida till att ha försökt utpressa målsäganden.

Relaterade artiklar