Beväpnad man tog sig in i lägenhet – blev övermannad och misshandlad

Foto: Roland Magnusson / Mostphotos - Foto: Mostphotos

Polisen utreder händelsen.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var klockan 22.23 på onsdagkvällen som polisen tog emot ett samtal om ett bråk som nyss ägt rum i en lägenhet. Uppringaren sa att en person var beväpnad och en var skadad, och polis och ambulans ryckte ut till platsen, Von Rosens väg, Rosengård.

Vad polisen sedan har kommit fram till är att en beväpnad man tagit sig in i lägenheten, där två personer befann sig. Motivet är oklart, men han var uppenbarligen inte välkommen. Den oinbjudna gästen kom att bli misstänkt för två fall av misshandel, grovt hemfridsbrott, grovt olaga hot, och ringa narkotikabrott. På något sätt så lyckades de två personerna i tumultet avväpna gärningsmannen, och på något sätt skadat honom så illa att en av dem själv blev misstänkt för grov misshandel.

– Det var ingen skottskada, säger Calle Persson, presstalesperson på polisen.

Av de tre inblandade är nu två personer gripna, varav en är inkräktaren. Det förmodade vapnet är anträffat, och nu väntar en utredning för polisen.

Några minuter tidigare samma kväll sökte polisen efter en beväpnad person på Gamla Väster. Det är oklart om det finns något samband mellan händelserna.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar