Laddar

Bet och ofredade ex-flickvän – nu kommer straffet

Domen föll under onsdagen mot en 31-årig man som gjort sig skyldig till ett flertal brott.

delningar

En 31-årig man dömdes under onsdagen i Malmö tingsrätt för ett flertal brottsrubriceringar. Bland annat har mannen hotat sin ex-flickvän till livet, ofredat henne genom att ringa henne cirka 100 gånger under ett dygn, samt bitit henne i näsan framför deras minderåriga barn.

Brotten som mannen dömts för har tagit plats mellan den 10 april 2016 och den 23 maj 2017. Under den perioden har han brukat narkotika. Mannen har uppgett att han inte har något minne av händelserna och att han aldrig skulle skada ex-flickvännen eller barnen.

Tingsrätten anser att ex-flickvännen har berättat en så detaljerad återberättelse av händelserna att det knappt finns något annat händelseförlopp. Hon vinner stöd genom vittnesmålen som hörts. Dessutom vinner hon stöd genom den fysiska bevisningen som visats upp för rätten.

Det sammanslagna straffet uppnår sex månaders fängelse, men mannen har visat att han vill bli av med sitt beroende och komma åter i livet. Därmed dömer tingsrätten 31-åringen till skyddstillsyn och behandling med drogkontroll inom frivården.

Relaterade artiklar