Beslutet: Då skärps kraven på spelmarknaden – igen

Foto: Linnea Rheborg. - Foto: Bildbyrån

"Jag har varit tydlig mot spelbranschen att jag vill se bättring", säger civilminister Ardalan Shekarabi (S).

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Vi har tidigare rapporterat om hur regeringen skärpte reglerna för spel vid årsskiftet, när den nya spellagen trädde i kraft.

Problemet var att lagen kräver att alla företag som erbjuder spel om pengar i Sverige måste ha en licens. Det öppnade samtidigt upp för att även utländska spelbolag numera fritt kan annonsera i svenska tidningar och på internet – så länge de har licens.

I ett nytt försök att skärpa kraven på spelmarknaden meddelar regeringen nu att man kommer att ge Spelinspektionen och Konsumentverket i uppdrag att rapportera vilka åtgärder myndigheterna vidtar för att se till att spelbolagen följer den nya spellagen, bland annat gällande spelreklam.

Myndigheterna ska också redovisa vilka effekter som åtgärderna haft. Uppdraget ska redovisas till regeringen senast den 1 september.

– Jag har varit tydlig mot spelbranschen att jag vill se bättring när det gäller spelreklamen. Om det inte sker tillfredsställande förändring kommer staten agera. För att kunna agera snabbare om det behövs stärker vi nu tillsynen, säger civilminister Ardalan Shekarabi (S).

Sedan den 1 januari 2019 har 69 spelbolag beviljats licens för onlinespel eller vadhållning i Sverige.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar