Laddar

Beskedet: Utsatt område i Malmö får kameror

Nu står det klart att området i Malmö ska få övervakningskameror för att minska brottsligheten.

delningar

Den senaste tiden har Bellevuegården i Malmö drabbats av flera anlagda bränder och skadegörelse. Nu sätts övervakningskameror upp i området för att bekämpa problemet.

–  Vi har fattat beslut om att sätta upp kameror i båda garagen. Målet är att ha dem uppe innan året är slut, säger Mia Kjell, förvaltare på det det kommunala bostadsbolaget MKB till tidningen Hem och hyra.

Området har i polisens senaste kartläggning klassats som ett ”riskområde”. Flera bränder har skett den senaste tiden och polisens arbete har försvårats då man inte haft tillgång till övervakningsbilder.

– Folk här vill ha övervakning. Många ha fått sina bilar fördärvade när de har satt fyr. Vi har skickat vidare en namninsamling till MKB. Vi vill ha kameror, sade Jeanette Held, tidigare i år till tidningen.

I nuläget är det oklart hur många kameror som ska sättas upp.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?