Laddar

Beskedet: Myndigheten öppnar för Swish-betalning

Foto: Mostphotos.

Men fortfarande finns en liten hake.

delningar

Nu kan du betala in skatt till Skatteverket via Swish. Tre fördelarna myndigheten tror att många kommer att uppskatta är: enkelheten, mindre risk för fel och snabbare betalning.

Men man kommer inte kunna betala mer än 15 000 kronor per dygn. För större belopp gäller fortfarande betalning via bankgiro.

– Vid större betalning av till exempel kvarskatt så går det att dela upp betalningen i flera under en period eller som tidigare betala via bankgiro, säger Kennet Mattsson, tf sektionschef på Skatteverket, i en kommentar.

Bakgrunden till införandet är den stora efterfrågan.

– Många har angett att de vill betala med Swish, när vi har ställt frågor om framtida betalningslösningar, säger Kennet Mattsson.

Myndigheten kan maskinellt läsa av vem betalningen kommer ifrån när det sker via Swish. Än så länge är det bara skatt som går att betala med Swish och endast privatpersoner kan använda tjänsten.

– Vi väntar oss att många som ska betala sin kvarskatt den 12 november kommer att använda möjligheten, säger Kennet Mattsson.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Roliga onlinespel du måste testa!

Nätet kryllar av spel, det finns en hel hop med dem på den här sajten. När du får ett infall och vill testa något nytt kan du bli sittandes i flera timmar, bläddrandes genom tusentals spel med bara en skärmbild som ledtråd till vilket typ av spel du får.