Laddar

Bar skarpladdad pistol – döms för flera brott

En 31-årig man bar vapen på allmän plats. Nu har straffet kommit för flera brott.

delningar

En 31-årig man dömdes under tisdagen i Malmö tingsrätt för flera brott, bland annat grovt vapenbrott, brott mot knivlagen och narkotikabrott.

Mannen bar under den 30 maj en skarpladdad pistol på allmän plats efter att han några dagar tidigare hamnat i en diskussion med en person som hotat honom. Han vet att denna person använder skjutvapen. Därför lånade han en pistol av en bekant. Den bar han på sig i stort sett hela tiden därefter.

När polisen tog honom med pistolen hade han precis lämnat sin sambos dotter på dagis och hade då pistolen med sig.

Den cannabis som hittades i hans källare skulle han lämna till ett par personer. Den övriga narkotikan var för eget bruk.

Tingsrätten finner att vapenbrottet bör ses som grovt då mannen burit pistol utan att ha rätt till det. Det handlar om en halvautomatisk pistol som var laddad med fyra patroner och skjutklar.

Vapenbrottet, kombinerat med narkotikabrotten leder till ett kombinerat fängelsestraff på ett år och nio månader. Mannen är sedan tidigare dömd och tingsrätten anser att han riskerar att fortsätta sin brottsliga verksamhet. Därmed förblir han häktad.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?