Laddar

Baltiska gungade när Malmö nådde historisk final

Publikrekord och målvaktsfest när Malmö gick till SM-final.

delningar

Det var inte fullsatt, med det lät som fullsatt. Inför en öronbedövande ljudvåg i Baltiska Hallen tog sig HK Malmö till SM-final för första gången någonsin.

Det gjorde efter att krossat hemmaspöket och för att en norsk reserv spelade som i trans.

Att HK Malmö skulle ta sig till final via utomordentligt försvarsspel var kanske ingen skräll. Det har ju varit lagets signum genom hela året.

Det tillsammmans med en målvakt som helt spikade igen gjorde att hemmalaget ganska tidigt kunde rycka åt sig en tremålsledning. Inte minst en frilägesräddning från Alingsås skyttekung Andreas Berg fick publiken att hoppas.

Efter 19 minuter sköt Anton Blickhammar in 9-6, ett tidigt ryck.

I halvtid ledde laget med 13-8, en klar ledning.

Men trots att laget fortsatte på samma sätt som i den första halvleken kunde en viss oro anas hos Malmöpubliken, som mindes femmålstappet från senaste hemmamatchen.

Allra mest nervöst var det när AHK gjorde 22-20 genom underbarnet William Moberg Andersson gjorde mål.  Då tog Malmös tränare Stian Tönnesen timeout.

Men inte den här gången. Det skulle Kristian Säverås se till. Vid 24-21, när matchen vägde som mest fick just Andreas Berg chansen från strafflinjen.

Då bjöd målvakten på ännu en parad. Matchen var i hamn för Malmö – det kan de tacka Kristian Säverås för.

Sista minute stod de flesta av de 3013 personerna i hallen (nytt publikrekord) och hyllade Malmö. Detta var deras kväll.

 

Handbollsligan, match 5 av 5  HK Malmö–HK Alingsås 28-23 (13-8) Målen HK Malmö:  Anton Blickhammar 6, Mattias Kvick 5, Jim Andersson 3, Adam Lönn 2, Linus Persson 3, Fredrik Petersen 3, Binai Aziz 2 Arena: Baltiska Hallen Publik: 3013

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?