Laddar

Avtal med skulddrabbat taxibolag sägs upp: ”Beklagar”

Foto: Mostphotos/Corepics. - Foto: Mostphotos

Drabbades av razzia igår – Skånetrafiken säger upp avtal med omedelbar verkan.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Under onsdagen genomfördes en omfattande razzia av Kronofogden mot Ringduvetaxi. Nu meddelar Skånetrafiken att man med omedelbar verkan säger upp trafikavtalet med företaget för färdtjänst och sjukresor. 

Enligt Skånetrafiken sägs avtalet upp eftersom Ringduve Beställningscentral har stora ekonomiska problem och inte längre kan utföra körningar enligt avtal. Skånetrafiken har nu tagit in extrapersonal för att hjälpa kunder och trafikledning att prioritera och fördela trafiken efter den kapacitet som finns. 

- I nuläget prioriterar vi sjukresorna och i samråd med trafikledning och kunder försöker vi styra övriga resor till tider då det finns bättre kapacitet, säger Anna Fjellner pressansvarig på Skånetrafiken i ett pressutskick. 

Den rådande situationen kan innebära långa väntetider. Både när det gäller beställningscentrallen och i väntan på fordon. 

- Vi beklagar situationen och förstår att det även kan innebära konsekvenser till följd av fordonsbristen, som till exempel ombokade läkarbesök. Vi har verkligen stor förståelse för den irritation som våra kunder känner, säger Anna Fjellner.

Relaterade artiklar