Laddar

Årets största pizzadag på ingång – här är Malmöbornas favoriter

Det äts fler pizzor på nyårsdagen än någon annan dag på året. Här är Malmöbornas top tio-lista med favoritpizzor:

delningar

Efter nyårsaftons bravader är svenskarna ofta sugna på pizza i mängder. En företeelse som gjort nyårsdagen till årets inofficiella pizzadag, där Onlinepizza får fler än en beställning i sekunden. Det köps fler pizzor på nyårs än på någon annan dag på året.

Många av landets pizzabagare förbereder sig veckor i förväg för att klara av det ökade trycket av beställningar på nyårsdagen. Favoriten bland Malmöborna är Kebabpizza, enligt statistik som avslöjar 2018 års mest populära pizzor.

För Stefan Adakis på Fredo’s Pizzagastronomia i Malmö är nyårsdagen synonymt med både party och hårt jobb.

– Vi har bara upplevt en nyårsdag tidigare, eftersom vi öppnade 10 december förra året. Trots att vi var nyöppnade och tämligen okända lyckades vi baka nästan fyrahundra pizzor till hungriga Malmöbor! Det är något speciellt med nyårsdagen och förväntan från gästerna att få med sig en av våra pizzor som bereds framför dem. I år satsar vi på att baka mellan 600-800 pizzor. Om det periodvis var organiserat kaos förra året så räknar vi med partystämning i restaurangen denna nyårsdag, säger Stefan Adakis på Fredo’s Pizzagastronomia i ett pressutskick.

Sveriges mest beställda pizza under 2018 var (precis som i Malmö) Kebabpizza, enligt statistik från anslutna restauranger hos Onlinepizza.

– Efter kringflackande juldagar och ett festligt nyår kan det vara skönt att spendera nyårsdagen i mjukisbyxor och “appa” hem en pizza utan att behöva gå utanför dörren. En tradition som gör att Onlinepizzas 2000 uppkopplade restauranger tillsammans har fler än en beställning i sekunden. Trycket brukar vara som högst mellan 10.00 och 18.00, då blir det några särskilt intensiva timmar för våra pizzabagare, säger Philip Eide, marknadschef på Onlinepizza.

I samband med årsskiftet har Onlinepizza tagit fram en lista på 2018 års mest populära pizzor i Malmö. Baserat på årets beställningar är Kebabpizza favoriten (det är även den nationella favoriten med 19,68 procent), med Kycklingpizza på en stabil andraplats och Margherita på en tredjeplats i Malmö.

1. Kebabpizza 29.57 %

2. Kycklingpizza 10.99 %

3. Margherita 10.72 %

4. Capricciosa 7.95 %

5. Vesuvio 7.12 %

6. Hawaii 6.65 %

7. Calzone 5.18 %

8. Gyrospizza 4.02 %

9. Funghi 3.56 %

10. Bolognese 2.06 %

Pressbild Onlinepizza

Relaterade artiklar