Laddar

Arbetsförmedlare fick hembesök av våldsamt gäng

Tungt kriminella individer kom hem till arbetsförmedlaren efter att han tagit ett beslut som påverkade en annan individ ekonomiskt.

delningar

Arbetsförmedlingen i Malmö har anmält en allvarlig händelse som inträffade den 5 april till Arbetsmiljöverket. I anmälan framgår det att en arbetsförmedlare hade tagit ett beslut som påverkade en arbetssökande ekonomiskt.

Vid 18-tiden den 5 april knackade plötsligt fyra okända män på dörren hemma hos arbetsförmedlaren. Han öppnade dörren på glänt, men då tryckte sig de fyra männen in i bostaden. Männen berättade att arbetsförmedlaren var skyldig den person som påverkades av beslutet pengar, och att han personligen skulle stå för den summan.

Männen hotade att döda arbetsförmedlaren om han inte gav dem pengar. Målsägaren sambo kom därefter in i situationen och tog kort på männen. När de upptäckte att sambon tog kort lämnade de bostaden, men tog fram en pepparspray och sprutade.

Polisen kallades till platsen och när de fick se bilderna på männen kände de direkt igenom dem. De meddelade att männen är ”tungt kriminella individer”.