Laddar

Anställd sparkas efter misstänkt köfusk

Medarbetaren som misstänks ha manipulerat Bostad Syds kösystem har avskedats.

delningar

På torsdagen meddelade Boplats Syd att den medarbetare som misstänks ha manipulerat Bostad Syds kösystem sägs upp med omedelbar verkan. Styrelsen har nu gett ledningen i uppdrag att arbeta för att säga upp hyresavtalet med de 28 personer som fått lägenheter fast de inte stod först på tur.

Det var i förra veckan som en polisanmälan gjordes gällande att kösystemet hade manipulerats. Det hela uppdagades vid en rutinkontroll och en medarbetare har sedan dess misstänkts för att ha gett personer förtur till lägenheter.

– Vi har kunnat se att det finns en klar koppling mellan det inträffade och den aktuella medarbetaren. Därför har vi fattat beslut om avskedande. Vi vill markera kraftfullt att detta är ett beteende som inte får förekomma i ett kommunalt bolag, säger Krister Hjelm, VD för Boplats Syd, i ett pressmeddelande.

Nu fortsätter arbetet med att hjälpa de personer som egentligen stod på tur till lägenheterna. Boplats Syd räknar med att de inom kort ska kunna erbjuda personerna likvärdiga lägenheter.

 

 

Relaterade artiklar