Anna, 24, kan vinna SM-guld – för fjärde gången

Under helgen är det SM i boxning i Stockholm. En av de tävlande är 24-åriga Anna Lindqvist från Malmö.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Under helgen vankas det SM i boxning i Stockholm. En av de som kommer att delta i mästerskapet är 24-åriga Anna Lindqvist från Malmö. Anna Lindqvist har ägnat sig åt boxning sedan hon var 13 år och har vunnit SM tre gånger tidigare – 2013, 2015 och 2016.

– Det har varit ett intresse som jag har haft länge. Man är ensam i ringen och det är ens prestation som räknas. Det hänger mycket på hur mycket man har tränat och det är mycket vilja, det hänger inte bara på att slå slag utan du ska ha teknik, kondition och explosivitet, säger Anna Lindqvist till 24Malmö.

Samtidigt som Anna lägger ned mycket tid på boxningen studerar hon också till sjuksköterska. Trots att skolan kräver sin tid ligger hon inte på latsidan när det kommer till träningen. För att göra sig redo för helgens matcher är det disciplin som gäller.

– Jag brukar förbereda mig minst en månad innan genom att springa en mil nästan varje dag. Det är mycket kondition och nu tränar jag boxning två timmar varje dag, måndag till fredag.

Foto: Privat

SM i Stockholm pågår under fredag, lördag och söndag och det kommer att vara både ungdomar, juniorer och seniorer som deltar. Anna Lindqvist åker upp till huvudstaden tillsammans med de två 17-åringarna Mahmoud Moussa och Mohammed El-Zein, samt tränaren Mike Phanivong. Alla från Enighet boxningsklubb.

– Det kommer bli en rolig helg. Det var ett tag sedan jag var uppe i ringen men jag har stora förväntningar. Jag ska tävla mot några nya motståndare som jag inte har mött innan. Det ska bli roligt och man får ett kvitto på sin prestation, säger Anna Lindqvist.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar