Anhållen för grova våldtäkter frias från misstankar

En fantombild av den misstänkte gärningsammen, som alltså inte är 38-åringen, släpptes av polisen i förra veckan. Foto: Polisen

Den 38-årige man som i fredags greps och senare anhölls misstänkt för två grova våldtäkter i maj har nu släppts och frias från misstankar. Resultaten av de DNA-analyser som gjorts visar att det inte är rätt person som gripits.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Under söndagsmorgonen kom resultatet av de DNA-analyser som åklagaren väntat på från NFC (Nationellt Forensiskt centrum). Dessa visar att den 38-årige mannen som i fredags greps misstänkt för två grova våldtäkter i Malmö i maj inte är gärningsmannen.

– Resultaten av DNA-analyserna var negativa, vilket innebär att vi nu med säkerhet vet att det inte är den gripne 38-årige mannen som är den skyldige. Jag har nu på morgonen avskrivit alla misstankar mot mannen och försatt honom på fri fot, säger förundersökningsledaren kammaråklagare Ola Lavie på Malmö åklagarkammar i ett pressmeddelande.

I torsdags släppte polisen en fantombild som ska föreställa den misstänkta gärningsmannen. Arbetet med att hitta rätt gärningsman fortsätter.

- Nu arbetar vi vidare med det vi har i utredningen och tar gärna emot fortsatta tips från allmänheten som kan hjälpa oss att komma vidare, säger kammaråklagaren. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar