Andrée Michelsson: "Jag satsar på detta till hundra procent"

Foto: Pressbild

När han var 19 år lämnade Malmöbon Andrée Michelsson Sverige för att bli basketproffs på Island. Nu har två år gått och han gör sin tredje säsong där.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

21-årige Andrée Michelsson är född och uppväxt i stadsdelen Videdal i Malmö. Basket har varit en del av hans liv sedan barndomen. Som 10-åring började han spela i Malbas och har under åren haft stora framgångar inom basketen. År 2016 var han med och vann SM-guld med Malbas U20-lag. Och han har spelat i både svenska och isländska ungdomslandslagen.

– Mamma är från Island, så jag har alltid haft både svenskt och isländskt pass, säger Andrée Michelsson.

För två år sedan lämnade han Malmö och flyttade till Island.

– Jag hade gått ut gymnasiet och en tränare kontaktade mig, det var bara att ta chansen och det gick bra, berättar han.

Att som 19-åring flytta hemifrån, till ett annat land, var dock inte det lättaste.

– I början var det jättetufft, man fick ju lära sig allting liksom tvätta och laga mat och så. Jag hade aldrig ens gjort ägg och levde på snabbmat typ. Men det löste sig, berättar Andrée med ett skratt.

Islandskarriären inleddes i laget Snæfell. Tyvärr gick det inget vidare för laget som slutade på en sistaplats i ligan och åkte ur. Desto bättre gick det för Andrée.

– Jag kom in i ligan bra och gjorde bra ifrån mig, sen så signade jag med Höttur, berättar han.

Med sju av tio spelade matcher ligger Höttur just nu på en fjärde plats i tabellen. Andrée Michelsson gör sin andra säsong för laget och har haft stora framgångar. Förra säsongen utsågs han till klubbens bästa offensiva spelare.

– Det kändes bra, riktigt coolt.

Han berättar att den senaste säsongen var den bästa i hans karriär och att han snittar hela 16,5 poäng. Han vill ge en stor eloge till sin nuvarande tränare, Vidar Örn Hafsteinsson.

– Han är en av de bästa coacherna jag har haft att göra med i min karriär än så länge, han vill alltid att jag ska fortsätta att bli bättre och ta vara på min talang.

Vad som händer i framtiden är svårt att sia om men Andrée Michelsson satsar högt.

– Jag satsar på detta till hundra procent, det är detta jag vill göra. Drömmen är att spela i Euroleague. Dit ska jag komma, avslutar han.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar