Amatörkemist hade livsfarliga kemikalier hemma – tvingas flytta

Foto: Wikimedia Commons

Efter att ett fönster ramlade ner från sextonde våningen från hyreshuset Motetten upptäcktes att en hyresgäst hade cirka 150 kemikalier i sin lägenhet. Nu får han inte bo kvar.

delningar

När fönstret ramlade ner från tillkallades polis som upptäckte att det fanns en mängd farliga kemikalier i mannens lägenhet. Polisen misstänkte först bombtillverkning men det slutade i en utredning om själva hanteringen. Detta enligt en artikel från Hem och hyra.

Hyresvärden Trianon sade upp hyresgästen och ville att han skulle flytta direkt. Han ansåg att han inte hade gjort något fel alls. I onsdags höll Trianon och hyresgästen ett möte i hyresnämnden. Där framkom det att det ska ha funnits 150 kemikalier i bostaden och spår av vissa ska även ha funnits i hyreshusets ventilation och avlopp.

– Luftprover påvisar till exempel kloroform, kvicksilver och cyanid i inomhusluften. Bedömningen är att det är hälsovådligt att vistas längre tid i lägenheten, sade hyresvärdens ombud Maria A Rosenlind om lägenheten, rapporterar Hem och hyra.

Hyresgästen framhåller sig enligt Hem och hyras som en lågmäld man, en mångsysslare, som gärna diskuterar kemi och teknik i detalj. Han tycker att han har blivit orättvist behandlad. Han menar att allt har varit under kontroll och utan risker och att ingen har klagat förrän fönstret ramlade ut.

Inför hyresnämnden berättade mannen att han har tröttnat och inte längre vill bo i lägenheten. Vidare hölls förhandlingen bakom stängda dörrar.

Förhandlingen resulterade i att hela processen i nämnden läggs ner, genom en förlikning. Amatörkemisten har beslutat sig för att lämna lägenheten, och Sverige som helhet, i vår. Och med det beskedet nöjer sig Trianon.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar