Laddar

Alvarez: ”Största jag varit med om”

Malmö Redhawks är klart för semifinal för första gången på 16 år efter ett riktig rysarserie mot Växjö Lakers. "Det är en helt fantastisk känsla", säger Robin Alvarez.

delningar

Robin Alvarez vände inför säsongen hem till Malmö Redhawks efter två i Djurgården. På måndagen var han i allra högsta grad delaktig i klubbens största framgång på 16 år. Åttondeplacerade Malmö sänkte draken Växjö Lakers i ett kokande Malmö Arena.

– Det är stort. Vi visste att vi spelat bra mot Växjö i serien och vi har haft en bra känsla i gruppen. Jag tycker att vi spelade bättre än dem och var värda att vinna. I dag klev vi in med aggressivitet efter en mindre bra insats senast och då är vi tunga att möta, säger Robin Alvarez.

Hur högt värdesätter du det här? – Jag måste säga att det är det största jag varit med om. Det måste jag verkligen säga. Jag har aldrig gått så här långt tidigare. Det är en helt fantastisk känsla, säger en sprudlande glad Robin Alvarez.

Kunde du drömma om det här när du flyttade hem inför säsongen? – Ja, men det var mycket därför jag valde Malmö. Jag hade ett par andra alternativ men jag valde då Malmö eftersom det kändes som de hade störst chans att gå långt. Nu slåss vi mot alla de stora lagen och har precis slagit ut Växjö som var favorittippat.

Nu väntar HV71 i semifinalen – ett lag som slog ut Färjestad i fyra raka matcher. Det råder ingen som helst tvivel om att det kommer bli en tuff matchserie för Malmö.

– Vi har slagit ut ett bra Växjö och HV71 har spelat jättebra mot Färjestad. Nu måste vi ladda om, men om vi spelar så här bra som vi gjort i de flesta matcherna tror jag att vi har en bra chans, säger Alvarez.

Nu går ni för guldet? – Vi är i slutspel – här kan man inte gå för någonting annat än guld, säger Robin Alvarez med ett leende.

SM-slutspel IF Malmö Redhawks–Växjö Lakers HC 2–1 (1–0, 0–1, 1–0) Målen: 16:34 1–0 Ilari Filppula, (Noah Welch, Robin Alvarez), 30:31 1–1 Olli Palola, (Emil Pettersson, Tuomas Kiskinen), 48:49 2–1 Rhett Rakhshani, (Ilari Filppula, Robin Alvarez). Skottstatistik: 36–31 (15–7, 13–11, 8–13). Utvisningar: MIF: 2×2. VLH: 5×2. Domare: Tobias Björk, Linus Öhlund. Publik: 9 966, Malmö Arena.

Relaterade artiklar