Laddar

Alvarez rörd till tårar efter kompisens avsked

Säsongen är slut för Robin Alvarez och hans Malmö Redhawks. Men forwarden var inte bara ledsen på grund av det. "Det är tufft", säger han.

delningar

HV71 var för helt enkelt för bra för Malmö Redhawks – det håller även lagets forwardsstjärna Robin Alvarez med om.

– Vad ska man säga? HV är duktiga, riktigt bra faktiskt. De vann med 4–1 i matcher och det säger en del. Det kändes som att de var lite tyngre än oss, säger Alvarez och fortsätter:

– Men det är små marginaler. Vi hade ledningen i förra matchen men tappade det ännu en gång. Det kändes som de två tredjeperioderna som de vänt på oss har blivit avgörande.

Ni förlorar mot ett bättre lag helt enkelt? – Det skulle jag säga att vi gjorde. Absolut.

Är du förkyld eller är du ledsen? – Det är nog en blandning. Jag har blivit väldigt tajt med Mathias Tjärnqvist och han gjorde sin sista match här i dag. Det är tufft.

Något som Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård även bekräftar för 24Malmö.se.

– Han kommer inte att spela hockey i Malmö nästa säsong. Vi hoppas kunna ha honom kvar i någon roll i föreningen i framtiden, säger Sylvegård.

Hur mycket har han betytt för årets Malmö Redhawks? – Det vet känsloladdat för honom, han har haft en enorm och lång karriär med mycket framgångar. Han var ganska tagen efteråt. Men han har alltid betytt mycket både på och utanför banan. Det är en oerhört stor människa och det tror jag alla kan skriva under på.

Du pratar om någon roll i föreningen. Vad skulle det kunna vara? – Vi har haft vissa diskussioner och på något sätt vill vi ha honom kvar i klubben. Men det vill jag prata med honom mer först innan jag uttalar mig.

Om Tjärnqvist fortsätter karriären någon annanstans är dock oklart.

SM-slutspel HV71–IF Malmö Redhawks 4–2 (1–0, 2–2, 1–0) Målen: 10.04 1–0 Kevin Stenlund, (Mikko Lehtonen), 21.09 1–1 Lukas Haudum, (Robin Alvarez, Ilari Filppula), 26.31 2–1 Simon Önerud, (Christoffer Persson), 30.22 3–1 Simon Önerud, (Chris Abbott, Andreas Borgman), 38.45 3–2 Fredrik Händemark, (André Benoit, Ilari Filppula), 42.19 4–2 Filip Sandberg, (Mikko Lehtonen, Chris Abbott). Skottstatistik: 26–27 (6–6, 10–7, 10–14) Utvisningar: HV: 3×2. MIF: 3×2. Domare: Tobias Björk, Patrik Sjöberg. Publik: 7 000, Kinnarps Arena.

Relaterade artiklar