Laddar

Alternativa partier som ställer upp i kommunalvalet i Malmö

Ett parti vill ta itu med orättvisor, ett annat vill sänka skatten till 20 procent, ett tredje vill att självmordspiller ska finnas på apotek när tiden är inne.

delningar

Valrörelsen är full gång över landet. De stora partierna går ut hårt med vallöften och förslag på bättring. I Malmö har Socialdemokraterna nu styrt i snart fyra år med 21 av 61 platser i kommunfullmäktige. Detta efter Moderaterna (14) och Sverigedemokraterna (9)

Av de åtta riksdagspartierna sitter sex i Malmös styrande instans, endast Kristdemokraterna och Centerpartiet saknas. Samtidigt har Feministiskt Initiativ suttit på två platser under de gångna åren.

Men utöver de åtta riksdagspartierna och Fi finns det fler partier att välja på inför Malmös kommunal val till hösten. Totalt 38 partier har registrerats i Malmö hos Valmyndigheten.

Bland annat finns det Trygghetspartiet som är trötta på orättvisor som består år efter år. Eller 20 % partiet som anser att man bör sänka skatten till, just det, 20 procent. Ett alternativ kan vara partiet Common sense in Sweden vars huvudfråga är är personer med funktionshinder. Finalpartiet kämpar för rätten att själv bestämma, de vill att apotek ska ha finalpiller som man kan ta när man känner att det är dags att avsluta sitt liv.

Vissa välkända (om än doldisar på stora scenen) partier återkommer som Piratpartiet, Skånepartiet och Lången&Co. Dock har inte alla beställt valsedlar eller ställer upp med en kandidat. Fortfarande finns chans att fler trillar in, senast den 10 augusti måste anmälan vara inne.

Partier som ställer upp i Malmös kommunalval 2018:

Arbetarepartiet-Socialdemokraterna*

Basinkomstpartiet

Bg-Demokrati

Centerpartiet*

Common sense in Sweden

Demokratirörelsen

Europeiska Arbetarpartiet-EAP

Feministiskt initiativ

Final Partiet

Folkstyret

iGov.Direct®

Initiativet

Kristdemokraterna*

Landsbygdspartiet Oberoende

Liberalerna (tidigare Folkpartiet)*

LÅNGEN&CO

Medborgarresan

Medborgerlig Samling

Miljöpartiet de gröna*

Moderaterna*

Modern Sweden

Nordiska motståndsrörelsen

Norrlandspartiet

Partiet Folkomröstning

Piratpartiet

POPULISTERNA

Skånepartiet

Sociala Partiet (SP)

Spektral demokrati

Sverigedemokraterna*

Sveriges Kommunistiska Parti (SKP)

Sverige ut ur EU/Frihetliga Rättvisepartiet (FRP)

Tryggare Sverige

TRYGGHETSPARTIET

Valsamverkanspartiet

Vi Socialkonservativa

Vänsterpartiet*

20% skattepartiet

*Riksdagspartier.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?