Laddar

Alsenfelt självkritisk efter förlusten: ”Det är en tabbe av mig”

Oscar Alsenfelt var kritisk mot sig själv efter förlusten mot Karlskrona.

delningar

Karlskronas senaste seger på bortais kom den 28 februari förra säsongen. Mot Malmö Redhawks kom deras första seger – på nio månader. Efter matchen var det en besviken och en kritisk Oscar Alsenfelt.

– Karlskrona får ett tidigt mål och spelar på det. När två perioder har gått leder de med 2–0, och det känns ju jobbigt…, säger Alsenfelt.

Det är inte rättvist. – Nej, det är det ju inte. Vi har puck, fler lägen och skott. Men man måste göra mål och rädda puckarna också.

Han fortsätter:

– När de gör 3–1 känns det tungt. Men kontentan är ju att det känns väldigt surt att vi ska förlora en sådan här match när vi, som vanligt, har fler lägen.

Alsenfelt är också kritisk mot sin egna insats. Och i ärlighetens namn borde han åtminstone tagit en puck i 2–4-förlusten.

– På det andra målet kommer han (Joachim Rohdin) in från sidan och missar skottet. Den glider rakt mellan benen och det är en tabbe av mig. Den ska jag ta.

Den tog inte på någonting? – Den halvtouchar lite, men det är ingenting… nej, han missar den helt. Det är ett misstag av mig. Det får jag ta på mig.

SHL IF Malmö Redhawks–Karlskrona HK 2–4 (0–1, 0–1, 2–2) Målen: 00.23 0–1 Henrik Nilsson, (David Printz, Henrik Törnqvist), 31.42 0–2 Joachim Rohdin, (Mattias Karlsson, Joel Kellman), 42.44 1–2 Daniel Zaar, (Oliver Olsson, Nils Andersson), 49.34 1–3 Morten Madsen, 52.25 2–3 Rhett Rakhshani, (Nils Andersson, Andy Miele), 58.28 2–4 Emil Larsson, (Joel Kellman), Skottstatistik: (11–6, 20–12, Utvisningar: MIF: 2×2. KHK: 3×2. Domare: Andreas Harnebring & Sören Persson. Publik: 5 493, Malmö Arena.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?