Allt färre utfärdade parkeringsböter i Malmö

Trots minskningen har antalet områden där man måste betala för parkering ökat.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Landets kommuner utfärdade parkeringsböter för över en miljard kronor förra året. Det visar siffror från Transportstyrelsen som Metro tagit del av.

Under 2018 lappades bilar 1 595 924 gånger i landet som helhet, jämfört med året innan då antalet utfärdade parkeringsböter var 493 933 stycken.

Men storstäder som Malmö och Göteborg går dock mot strömmen med färre utfärdade parkeringsböter. 2017 utfärdades 162 857 stycken parkeringsböter i Malmö jämfört med 2018 då endast 149 280 stycken utfärdades. Trots minskningen har fler områden i Malmö blivit belagda med parkeringsavgift.

En anledningen till minskningen kan bero på att parkeringsvakter spenderat färre timmar ute på gator och torg. Det uppger Bengt Hersler, vd på det kommunala bolaget Parkeringsövervakning i Malmö, till Metro.

En annan anledning är det intensiva arbetet mot så kallade bilmålvakter. Insatserna har inneburit att tusentals bilar som belagts med stora skulder försvunnit från gatan och att de personerna som använder dessa fordon i högre utsträckning börjat betala avgifterna samt parkera på rätt platser.

– Ju färre det blir ute på gatorna som parkerar fel ju färre parkeringsanmärkningar blir det såklart som vi utfärdar, säger Bengt Hersler, till sajten.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar