Laddar

Allt färre Malmöbor försörjs av bidrag

Försörjningsstödet minskar samtidigt som befolkningen ökar. Nu ser Malmö Stad en positiv trend när det gäller självförsörjning.

delningar

Färska siffror från Malmö stad visar nu att färre och färre behöver försörja sig genom försörjningsstöd, samtidigt som befolkningen i Malmö ökar.

Redan i oktober i år hade antalet Malmöbor ökat med 4 400 personer samtidigt som antalet hushåll som tidigare haft försörjningsstöd minskat. Detta meddelar Malmö Stad via ett pressmeddelande.

De sjunkande siffrorna visar helt enkelt på att allt färre Malmöbor behöver få sin försörjning finansierad av bidrag.

– Främst gläds jag med alla Malmöbor som nu kan försörja sig själva. Det är vad var och en vill främst. Det positiva arbete som görs inom socialtjänsten och andra delar av kommunens verksamhet måste fortsätta för att den här utvecklingen ska fortgå, säger Carina Nilsson (S), kommunalråd med ansvar för sociala frågor i pressmeddelandet.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?