Laddar

Alla gymnasielever i Malmö ska få sommarjobb

Ungdomar mellan 16 och 19 år ska erbjudas sysselsättning under sommarlovet.

delningar

Malmö stad, näringslivet och Arbetsförmedlingen satsar nu närmare 10 miljoner på att få fler unga i arbetslivet, enligt underlaget. Målet är att ta fram ytterligare 1 000 sommarpraktikplatser för unga mellan 16 och 19 år.

Idag finns en del platser inom kommunens verksamheter och fler inom näringslivet. Däremot saknas det platser inom kommunens helägda bolag.

Utöver att få fler unga att få sommarjobb så har man även ambitionen att fler unga ska starta upp och driva egna företag som sommarjobb.

– Ett sommarjobb eller en sommarpraktikplats är ett första steg in på arbetsmarknaden och att tjäna egna pengar. Nu ser vi till att få fram fler platser för att ge fler den möjligheten, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

Stadskontoret har fått i uppdrag att tillsammans med arbetsmarknads- och socialförvaltningen, samt näringslivet, ta fram en strategi för att utöka antalet sommarpraktikplatser.

– Nu ser vi till att alla Malmös gymnasieungdomar får möjlighet att tidigt komma i kontakt med arbetslivet, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd med ansvar för stadsbyggnad och service.

Arbetet med digitala plattformar ska utvecklas så att ungdomar vet vilka möjligheter som finns.

Relaterade artiklar