Laddar

Äldre dam rånad på väska – kvinna ryckte in

En förbipasserade såg vad som hände och kom till damens undsättning, fick tillbaka väskan. Polisen misstänker två kvinnor för rånet.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Under torsdagen inträffade en rån på Nobelvägen strax efter klockan 14. En dam i 70-årsålden uppger för polis att hon tagit ut pengar i en bankautomat vid sjukhusområdet. Två kvinnor ska ha befunnit sig vid platsen och sedan börjat följa efter damen.

Åtminstone en av kvinnorna ska kort efter ha försökt rycka väskan varpå en kamp uppstod. Damen blev då slagen och sparkad till marken innan hon slutligen släppte taget.

– Det är ett fullbordat rån. Då är det en förbipasserande kvinna som tar tillbaka väskan från rånaren och lämnar denna till damen, berättar Fredrik Bratt, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Polisen har fått signalement på de två misstänkta gärningspersonerna. Den ena ska ha varit kraftigare byggd och båda bar klänning. Det framgår inte hur gamla dessa kan vara.

Den äldre damen fick föras till akuten för vård. Hon ska inte vara allvarligt skadad. Tack var den okända kvinnans rådiga ingripande har hon fått tillbaka alla tillhörigheter.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?