Aggressiv man stänkte blod och spottade på läkare

Foto: Mostphotos - Foto: Mostphotos

Den skadade mannen uppger i förhör att han var mycket berusad och hade druckit 1,5 liter sprit och några öl tillsammans med en kamrat, likaså dagen innan händelsen.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

En man i 40-årsåldern döms för olaga hot mot läkare och undersköterska på akutmottagningen i Malmö. Mannen hade slagit sig allvarligt i huvudet och fördes till akuten med ambulans då han troligen genomgått ett epilepsianfall.

När läkaren och undersköterskan kom in i undersökningsrummet för att sy ihop mannens sår blev de bemötta väldigt otrevligt av mannen. Han stänkte blod omkring sig och när läkaren med hjälp av undersköterskan försökte lugna ner honom började mannen slänga ur sig hot mot läkaren. Mannen spottade på läkaren och både läkaren och undersköterskan uppger att de såg situationen som allvarlig. De var även rädda att mannen skulle slå dem.

Den skadade mannen uppger i förhör att han var mycket berusad och hade druckit 1,5 liter sprit och några öl tillsammans med en kamrat, likaså dagen innan händelsen. Mannen hade levt med epilepsi länge och trots att han inte har något minne av varken ambulansfärden eller sjukhusbesöket tror han att det var ett epilepsianfall han hade fått, eftersom han efter händelsen hade väldigt ont i kroppen. Han hade inget pågående epilepsianfall under utredningen, konstaterar läkaren.

Mannen kan inte minnas att han ofredat läkaren, men säger att det i så fall beror på att han var förvirrad efter epilepsianfallet. Hans motivering är att han måste trott att han var i Frankrike och blev rånad, eftersom det hade hänt honom sommaren innan händelsen. Rånarna bar, precis som läkarna vita kläder.

Mannen döms till villkorlig dom och dagsböter. Han ska även betala 5 000 kronor i skadestånd till läkaren.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar