Laddar

97-årig kvinna misshandlad och rånad – fyra män åtalas

De fyra männen åtalas på flera punkter.

delningar

I slutet av augusti ska en 97-årig kvinna ha misshandlats och rånats grovt i sin egen bostad. Nu åtalas fyra män vid Malmö tingsrätt.

Tre av männen är i 20-årsåldern och den fjärde i 30-årsåldern. Alla är misstänkta för grovt rån, försök till bedrägeri och bedrägeri.

Målsägande, en 97-årig kvinna, låg och sov mitt i natten när de fyra männen tog sig in i hennes bostad genom att krossa ett fönster i källardörren. Männen ska sedan ha utdelat våld mot kvinnan genom att ha knuffat ner henne från sängen, utdelat upprepade slag och hotat henne med en skruvmejsel. Våldet orsakade smärta, hudblödningar och blåmärken på 97-åringen.

I samband med misshandeln ska männen även ha stulit flera saker, bland annat kvinnans bankkort, en TV och smycken. Bankkortet ska sedan ha använts till att ta ut en sammanlagd summa på 15 000 kronor i en bankomat i centrala Malmö.

Ett par dagar senare ska samma gäng ha utfört ytterligare ett inbrottsförsök, den här gången hos en 95-årig kvinna. I samband med det blev alla fyra männen misstänkta för försök till grov stöld.

Relaterade artiklar