I samarbete med annonsör

8 bra tips för att åka på en klassresa

Foto: Pxhere

Att åka på en klassresa är både roligt och lärorikt. Här nämner vi flera olika skäl varför ni ska komma iväg på en klassresa.

delningar

Motivation

Att byta ut miljön och komma bort från den vanliga vardagen är nyttigt. Ibland kan man fastna i samma gamla mönster och det är svårt att hitta en motivation i vardagen. Att ha något att se fram emot är roligt, speciellt när hela klassen har något att se fram emot tillsammans. Efter resan har ni även något roligt att prata och se tillbaka på i flera månader framåt. 

Gemenskap

Skapa en gemenskap tillsammans. Att åka iväg och få umgås med varandra utanför skolan skapar nya band mellan varandra och ni kommer att bli starkare tillsammans som en klass. När ni kommer tillbaka till skolan kommer ni känna en bättre samhörighet till varandra.

Kultur

Åk på en spännande resa utanför Sverige och upplev en ny kultur. Alla elever får utforska och uppleva något helt nytt och det kommer att bli en resa man sent kommer att glömma. Oavsett vad man gillar finns det säkert mycket som kommer inspirera alla.

Nya vänner

Umgås med klassen på en ny plats och lär känna dina klasskamrater ännu mer. Kanske blir det att man börjar umgås med andra klasskamrater mer än tidigare och hittar nya gemensamma intressen tillsammans. 

Lärdom

Att planera och boka en klassresa tillsammans är en lärdom i sig. Ni lär er att jobba tillsammans mot ett tydligt mål. Det kanske även blir någons första resa utan sin familj och det gör det extra spännande och lärorikt.

Alla tillsammans

Jobba som ett starkt team och peppa alla i klassen att följa med på klassresan. Samla ihop pengar tillsammans för att alla ska få en chans att kunna följa med för ibland kanske det handlar om en ekonomisk fråga. Ett tips är att samarbeta med ett företag som hjälper elever att komma iväg på en klassresa genom att sälja produkter och tjäna pengar. Delikatess Kungen är ett sådant företag och har hjälpt över 25 000 skolklasser och föreningar att komma iväg på en klassresa eller rolig aktivitet. 

Resan

De flesta tycker nog att resa till ett nytt ställe är roligt. Man får uppleva nya vyer och människor. Åk på en resa som hela klassen vill åka till. Om ni vill åka utanför Sverige finns det många lågprisflyg som tar er runt om i Europa. Skyscanner är en bra webbplats som visar många flyg från flera flygbolag.  

Det är roligt!

Glöm inte att ha roligt för det är det som är meningen med hela resan. Resan kommer att bli ett minne för livet. Njut av att komma bort från vardagen och ta till er alla nya upplevelser.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.