Laddar

Nya bevis: 53-åring misstänks åter för mord

En 53-årig man misstänktes ha fört bort och mördat pappan – men åklagaren kunde inte bevisa sin teori. Efter nya tekniska bevis, bland annat från en likhund, åtalas mannen nu för mord på sjubarnspappan.

delningar

Det var för över ett år sedan som en sjubarnspappa från Malmö försvann spårlöst. Kroppen har fortfarande inte återfunnits – men blod från sjubarnspappan har hittats i 53-åringens bil.

Under hela utredningen har polis och åklagare misstänkt, trots 53-åringens nekande, att det är han som ligger bakom sjubarnspappans försvinnande och död. Men då det inte finns någon kropp har åklagaren inte kunnat åtala mannen för mord. I stället åtalades han för människorov och grov misshandel.

I slutet av maj dömdes 53-åringen till fyra års fängelse för synnerligen grov misshandel men åklagare Pär Andersson överklagade domen då han ansåg att straffet var alldeles för lågt.

Denna vecka skulle fallet tas upp i hovrätten. Men nu ska fallet prövas på nytt i tingsrätten istället, rapporterar Sydsvenskan, då nya bevis hittats som gör att åklagaren kan åtala 53-åringen för mord.

– Offret är skjuten och dödad i bilen. Därför har jag justerat gärningen till mord, säger Pär Andersson till Sydsvenskan.

Enligt honom har man åter undersökt sätet där offret ska ha suttit och hittat tändsatspartiklar på sätet och ryggen från samma typ av vapen som man hittat en kula från. På sätet som undersökts ska det ha funnits jättemycket blod. Kulan ska ha hittats framför sätet.

En så kallad likhund ska också ha fått genomsöka bilen.

– En sådan hund har inte funnits i Sverige tidigare men nu har man en i Göteborg. Och hunden markerar att det har funnits en död människa i bilen, säger åklagare Pär Andersson.

Rättegången ska tas om i tingsrätten under nästa vecka, med rubriceringen mord.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?