Laddar

5-åring hjälte i hissdrama

När föräldrarna fastnade i hissen var det 5-åriga Yacine som löste situationen.

delningar

I söndags var Yacine och hans föräldrar på väg till taekwondoträningen. Som så många gånger förr ville han tävla om att komma först till bilen som stod parkerad i garaget på nedersta våningen.

Yacine valde trapporna medan mamma Amina och pappa Amin förlitade sig på att hissen skulle säkra segern.

Väl nere var Yacine förstås glad över sin seger men hans föräldrar dök aldrig upp.

– Vi brukar tävla till bilen för skojs skull och han blev jätteglad när han vann. Men sen när han gick tillbaka så upptäckte han ju oss fast i hissen, berättar mamma Amina Tsouria Belagd.

Som tur var kunde de se varandra genom ett litet glas i hissdörren.

– Han blev ledsen och lite tårögd. Så vi försökte fokusera på något annat och leka med honom, lugna honom lite. Så han sprang och lekte med oss medan vi satt fast.

– Jag blev själv jätterädd men jag försökte inte visa mina känslor för att inte skrämma honom, säger Amina.

Föräldrarna satt fast i en timme, då hade Yacine lekt en bra stund, fått ont i nacken av titta uppåt på föräldrarna och flera gånger frågat ”när kommer hjälpen?”

– När hjälpen kom fick han springa upp och öppna dörren och visa vägen för hissteknikern. Jag blev så imponerad och stolt såklart att han klarade allt själv!

När allt var över blev det stora kramar och mycket beröm till 5-åriga Yacine som inte riktigt förstod vad han hade gjort som var så bra. Istället frågade han: ”Blir det ingen taekwondo?”

Nej, denna kvällen blev det ingen träning för den modiga lilla hjälten.

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?