Laddar

30-åring döms efter skruvmejselattack under bilfärd

Bilföraren kastade in en skruvmejsel i en bil som färdades bredvid.

delningar

Under torsdagen föll domen mot den man i 30-årsåldern som har stått åtalad  i Malmö tingsrätt för en misshandel som ägde rum på Inre Ringvägen i oktober 2015.

Den tilltalade ska då under en bilfärd ha kastat en skruvmejsel in i en annan bil som också var under färd, vilket krossade rutan och träffade föraren innanför på axeln.

Detta inträffade efter någon form av ordutbyte hade skett mellan de två männen. Den dömda mannen har vidhållit att det är han som äger bilen som skruvmejseln kastades ifrån, men att det inte var han som körde.

På grund av den drabbades snabba utpekning under en fotokonfrontation bedömer dock tingsrätten att det är osannolikt och dömer mannen för misshandel. Påföljden blir villkorlig dom och skadestånd på strax över 2000 kronor.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?