28-åring misstänkt för skottlossning vid sjukhus

Foton: Evica / Larm-Soderhamn

En 28-årig man sitter anhållen misstänkt för skottlossningen vid sjukhuset i Malmö. Dock verkar händelsen inte ha koppling till mordförsöket på 16-åringen som blev skjuten inne på en pizzeria.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Knappt ett dygn efter att en 16-åring blev skjuten inne på en pizzeria skedde en skottlossning på sjukhusområdet i samband med ett bråk. Ingen av de inblandade i bråket kvar på platsen när polisen anlände.

– Det är massor av vittnen som ska höras. Generellt är sjukhusområdet ett av de ställen som folk är igång dygnet runt. Vi har spår och vittnesuppgifter, det är en bra början, sa Calle Persson, presstalesperson strax efter skottlossningen.

Genom observationer från platsen har polisen med hjälp av bland annat registreringsnumret till en flyktbil lokaliserat och gripit en 28-årig man på måndagseftermiddagen. Mannen, som nu är anhållen, ska vara helt oförstående till misstankarna då han säger att det var han som blev beskjuten vid bråket och att det var han själv som kontaktade polisen, skriver Sydsvenskan.

Teorin om att skottlossningen vid sjukhuset ska ha med mordförsöket på 16-åringen att göra ska ha försvagats under utredningens gång. Kopplingen gjordes på grund av misstankar att personerna vid sjukhuset ska ha varit vänner och fiender till 16-åringen. För tillfället utreder polisen de båda händelserna separat, skriver Sydsvenskan.

28-åringen misstänks för försök till grov misshandel, vilket Kvällsposten var först med att berätta.

.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar