20-åring åtalas för mord vid Lindängen – fingeravtryck bland bevisningen

Två vapen som ska ha använts vid mordet har hittats.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

En man i 20-årsåldern står åtalad vid Malmö tingsrätt för mordet vid Lindängen i Malmö den 21 juni 2018.

Det var strax efter klockan tio den aktuella kvällen som polisen fick in flera samtal om en misstänkt skottlossning vid Lindängen i Malmö. En 24-årig man anträffades skadad i samband med händelsen och några timmar efter att skotten avlossats bekräftade polisen att mannen hade avlidit.

Den 20-åriga mannen åtalas ensam för mordet men ska ha gjort det i samförstånd med andra. Han har tillsammans med en annan man anlänt till Lindängsplan på en motorcykel. Där ska en, eller båda gärningsmännen, ha avlossat ett flertal skott mot 24-åringen som satt i en bil. Skotten gick igenom framrutan och höger framruta.

Foto: Polisen

Motorcykeln lämnades kraschad på Lindängsstigen. Gärningsmännen flydde därefter till fots och sågs på en övervakningsfilm springa mellan Högaholmsskolan och Träffplats Lindängen norrut.

Foto: Polisen

Enligt åtalet har två mordvapen använts. Det ena är en pistol av märket Zastava som hittades i en brunn i ett trapphus på Lektorsgatan. I samma brunn låg det två tidningar och en plastpåse som hade 20-åringens fingeravtryck. Det andra mordvapnet är en Glock som hittades nedgrävd i ett buskage på Rosengård.

Foto: Polisen

Den misstänkte 20-åringen har varit häktad för mordet sedan i november ifjol. Han har hela tiden nekat till brott.

Bland åklagarens bevisning finns bland annat ett antal vittnesuppgifter, övervakningsfilmer och 20-åringens fingeravtryck som hittades på motorcykeln samt på tidningar och en plastpåse som hittades vid Zastavapistolen.

Mordet på den 24-åriga mannen inträffade bara några dagar efter trippelmordet på internetkafeét på Drottninggatan.

20-åringen, som kommer från Skärholmen i Stockholm, står även åtalad för grovt vapenbrott för att ha innehaft en laddad pistol. I bevisningen finns en film när han håller i vapnet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar