Laddar

14 personer åtalas i stor bedrägerihärva

Har tjänat över en miljoner kronor på att lura andra.

3 personer har regerat på denna nyheten

delningar

I måndags väcktes ett åtal mot 14 personer vid Malmö tingsrätt misstänkta för att ha varit inblandade i en bedrägerihärva som pågått mellan januari och mars i år. Totalt är det 13 åtalspunkter där en 22-årig man misstänks för inblandning i samtliga fall. Därtill har han haft en eller flera medbrottslingar i nästan alla åtalspunkter.

Mannen är i samtliga fall misstänkt för grovt bedrägeri, men ibland även grovt penningtvättsbrott, grovt bedrägeri medelst urkundsförfalskning samt olovlig identitetsanvändning.

Bedrägerierna ska ha gått ut på att 22-åringen ensam eller i samförstånd med någon annan vilselett målsägare att signera skapandet av ett nytt bank-id kopplat till målsägarens bankkonto. Och därefter fört över pengar till ett konto som tillhört honom. Totalt rör det sig om summor på över en miljon kronor.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?