Laddar

11 värdefulla tips att tänka på när du ska flytta

Ska du flytta eller går du i flyttankar? Då har vi tipsen för dig på hur du hanterar det stora projektet.

delningar

Att flytta är roligt, men kan också vara frustrerande. Det är ett stort projekt där det är mycket att hålla reda på. Veckorevyn har samlat ihop elva tips på vad du bör tänka på när du ska flytta.

Gör i ordningen en övernattningsväska – När du flyttat över alla lådor till den nya bostaden är du troligtvis sliten och allt är huller om buller. Vilken låda tandborsten ligger i kan ta en evighet att leta reda på. Gör därför en väska med grejer så du klarar dig en natt.

Rensa – En av de kanske viktigaste punkterna vid en flytt. Gör dig av med saker du inte behöver. Vid en flytt har du chansen att förnya dig lite.

Gör en flyttlåda med prio 1 – Markera lådan som den första du ska öppna. Ha viktiga saker som toalettpapper, handdukar, städgrejer och dylikt i lådan.

Fotografera dina sladdar – Under en flytt blir det många lösa sladdar från högtalare och tv-apparater. Tar du kort på dem så vet du vilken sladd som ska vara på vilken plats.

Ha ett system för lådorna – Du kan till exempel färgkoordinera dina flyttlådor med post-it-lappar eller annat så du har koll på vilken låda det ligger köksprylar i och så vidare.

Får du mindre eller större rum vid flytten? – Har du haft ett stort kök men nu ska få ett mindre. Då får du kanske ta en funderare kring vad som du verkligen behöver och vad du kanske kan göra dig av med.

Lägg dina hängande kläder i påsar – Ett supersmart knep från Veckorevyn som går ut på att du tar en soppåse och stoppar kläderna som hänger på galgar i påsen, som du sedan fäster. Det gör att du slipper vika ner kläderna och hitta plats i lådorna.

Tavlor och hyllor måste bort i tid – Tavlor och hyllor kan ofta lämna fula märken efter sig. Då är det viktigt att du hinner fixa dem innan du flyttar.

Placera tunga saker i rullväskor – Att lägga riktigt tunga saker i flyttlådor är inget genidrag. Placera dem istället i en rullväska om det finns. Annars får du sprida ut de tyngre föremålen.

Gör ett ”tidsschema” – Under flyttdagen är det bra att ha lite kontroll på läget och komma ihåg viktiga tider och kanske numret till flyttfirman. Har du gjort en lista med tider får du bättre koll på läget.

Fotografera din nya bostad – Bilderna kan komma till nytta när du eventuellt flyttar ut. Fanns det där märket i bostaden innan du flyttade in eller har du själv orsakat det? Bilderna är bästa beviset.