Laddar

100 år av självständighet – så många Finlandsfödda bor i Malmö

I dag är det hundra år sedan som Finland förklarade sig som självständigt.

delningar

Den 6 december år 1917 förklarade Finland sig som självständigt och därmed firar landet i dag 100 år av självständighet. I Sverige är drygt 153 600 personer, 1,5 procent av Sveriges befolkning, födda i Finland. Det visar statistik från Statistiska centralbyrån (SCB), som Nyhetsbyrån Sirén har tagit del av.

– Vi har firat hela året och det har varit många aktiviteter i hela Sverige. Vi som har bott här länge märker att svenskarna generellt inte vet så mycket om Finland, men i år har det uppmärksammats. Det är verkligen positivt, säger Seija Sjöstedt, ordförande i Finska föreningen i Stockholm till Nyhetsbyrån Sirén.

Skåne finns det flest Finlandsfödda i Malmö kommun. Där bor det nämligen 1 587 personer som är födda i Finland. I Örkelljunga är det betydligt färre då endast 40 personer är Finlandsfödda.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?