LISTA: De populäraste namnen bland singlar | Nyheter i Malmö – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

LISTA: De populäraste namnen bland singlar

Har du något av dessa namn? Då är du väldigt eftertraktad på singelmarknaden.

Mia Martelleur

Kl.17:54, 22 april, 2018

LISTA: De populäraste namnen bland singlar
Foto: Pixabay.

Vilka personer får mest uppmärksamhet i dejtingvärlden? Enligt en kartläggning från dejtingappen Happn är det personer som heter Anna och Johan som verkar falla flest i smaken. På andra och tredje plats finns Emma, Malin, Fredrik och Daniel.

Såklart kan det också vara profilbeskrivningar, härliga bilder eller spännande fritidsintressen som får andra singlar på kroken. Men enligt Happns undersökning har även förnamnet en betydelse.

– Våra namn sänder ofta ut signaler om oss. Troligtvis eftersom vi alla bär på associationer kopplade till olika namn, säger Claire Certain, Head of Trends på happn.

Dejtingappen har över 47 miljoner användare världen över och i Sverige använder fler än 315 000 personer appen. Det är här som Happn har sett ett mönster bland singlarna i Sverige som får fler gilla-markeringar än andra. Deras förnamn verkar kunna spela en roll i uppvaktningen.

– Det är dock viktigt att komma ihåg att det är en kombination av en rad faktorer som avgör om vi blir intresserade av någon. Med andra ord finns ingen anledning att misströsta om just ditt namn inte finns med på topplistan, säger Claire Certain, Head of Trends på Happn.

Ett annat mönster är att fem profilbilder verkar öka chanserna till flört. Helst ska det vara en kombination av olika sorters bilder som porträtt och helkroppsbilder. Den första bilen bör visa ansiktet tydligt.

De mest populära singlarna verkar dessutom vara de som beskriver sig som positiva personer som gillar att resa, festa och träffa nya människor.

Här är de tio mest populära namnen bland svenska singlar: 

Populäraste kvinnliga namnen:

 1. Anna
 2. Emma
 3. Malin
 4. Sara
 5. Johanna
 6. Sofia
 7. Elin
 8. Frida
 9. Ida
 10. Hanna

Populäraste manliga namnen:

 1. Johan
 2. Fredrik
 3. Daniel
 4. Erik
 5. Andreas
 6. Martin
 7. Mikael
 8. Marcus
 9. Jonas
 10. Peter

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Dags för blodomloppet i Malmö

Skåne behöver 7500 nya blodgivare 2018

Axel Brantemo

Kl.06:44, 15 maj, 2018

Dags för blodomloppet i Malmö
Foto: Press.

Det är nu på tisdag den 15 maj som det är dags för årets upplaga av Blodomloppet i Malmö. Hela Skåne är i behov av 7500 nya blodgivare under året och loppets syfte är att uppmärksamma vikten av blodgivning.

– Blodomloppets arbetar för ett hälsosammare Sverige där det aldrig ska råda brist på blod. Syftet är att skapa uppmärksamhet och engagemang kring blodgivning och främja en hälsosam livsstil, säger Claes Fagerström, ordförande för föreningen Blodomloppet Sverige i ett pressmeddelande.

Loppet arrangeras på Bulltofta rekreationsområde och omkring 5400 personer är anmälda till loppet i Malmö.

– Blodomloppet är en fin möjlighet att tacka alla våra fantastiska blodgivare som ger av sin tid, så att fler att kan överleva. Vi kan också rekrytera fler nya blodgivare på plats och påminna de blodgivare som inte varit hos oss på ett tag, berättar Ingrid Johansson från Blodcentralen Skåne.

Blodomloppet i Malmö arrangeras av Heleneholms IF och Blodcentralen Skåne.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lex Sarah-anmäler efter fortsatt oro på LSS-boende

Efter oron – gör ny Lex Sarah-anmälan.

Axel Brantemo

Kl.19:19, 14 maj, 2018

Lex Sarah-anmäler efter fortsatt oro på LSS-boende
Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Det var en ny brukare som flyttar in på ett LSS boende – det samtidigt som det var personalomsättning på boendet. Enligt Malmö stad gjorde situationen miljön på boendet oroligt. Nu är en ombyggnation av LSS-boendet igång och personalen får utbildning och handledning.

Enligt ett pressutskick från Malmö stad har oron lett till ett utmanade beteende hos två brukare och en Lex Sarah-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO har tidigare gjorts. Åtgärders om vidtages är bland annat en anpassad tillfälle bostad med egen personal för den ena brukaren och en ombyggnation av LSS-boendet har påbörjats. Dessutom utbildas personalen och får handledning för att anpassa stödet efter brukarens behov.

Situationen bedöms vara ett allvarligt missförhållande, då bristerna påverkat brukarna negativt. Därför har nu funktionsstödsnämnden gjort ytterligare en lex Sarah-anmälan till IVO. Enligt Malmö stad förutsätter arbetet med att förbättra situationen enligt plan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

CP-skadade Viggos första konsertbesök blev en mardröm – trampades ned

Mamman: ”Jag är så arg och ledsen. Man tappar hoppet om mänskligheten."

Axel Brantemo

Kl.18:25, 14 maj, 2018

CP-skadade Viggos första konsertbesök blev en mardröm – trampades ned
Foto: Pressbild/Privat.

Viggo Jönsson, 12 år, skulle efter en lång tids väntan ärligen få se sina stora idoler Samir och ViktorGentlemannadagenJägerso. Men konsertbesöket blev inte som tänkt. Efter en biltur på nästan två timmar till Malmö från hemmet utanför Kristianstad gick mamma Jennifer Jensen och Viggo fram till scenen för att prata med ordningsvakterna – där hon förklarade sonens situation och frågade om det fanns speciella platser för handikappade.

– Det fanns inga speciella platser för handikappade, men de sa att han kunde sitta vid staketet. Han kan inte stå några längre stunder själv, säger Jennifer Jensen.

Men sedan av någon anledning togs staketen bort.

– Det blev då fullständig kalabalik och jag försökte skrika efter vakterna. Min son blev nedtrampad och var helt förtvivlad. Det krävdes tre man för att knuffa oss ut ur folkmassan, säger Jennifer Jensen.

Jenny skrev om händelsen på Facebook i ett inlägg som snabbt fått spridning och som i skrivande stund har drygt 120 delningar.
– Är det så här det ska gå till när ett handikappat barn försöker integrera sig i samhället, frågar sig Jenny Jensen bland annat i inlägget.

Sonen Viggo lider dessutom av epilepsi och har tidigare inte kunnat gå på konserter. Konserten på Jägersro var därför hans första konsertupplevelse.

– Jag är så arg och ledsen och har tappat hoppet om mänskligheten. Han ville så gärna se Samir och Viktor och så slutade det så här. Han är fruktansvärt ledsen.

Lokaltidningen.se har även dem uppmärksammat händelsen och där beklagar Jägersros vd Kent Öhlander det inträffade.

– Det gör verkligen ont i hjärtat att höra det här. Vi kommer naturligtvis att ta upp det här med vaktbolaget och se om rutinerna kan förbättras, säger Kent Öhlander till tidningen.

Som plåster på såren fick Viggo en signerad keps.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skånetrafiken riktar kritik mot Trafikverket: ”En omöjlig situation”

Skånetrafiken har tröttnat på tågproblemen. Nu kräver man att Trafikverket slutar alla planerade arbeten med elanläggningen. "Vi har inte rimliga förutsättningar att genomföra vårt uppdrag" säger trafikdirektören Linus Eriksson.

Gabriel Almlöf

Kl.11:31, 9 maj, 2018

Skånetrafiken riktar kritik mot Trafikverket: ”En omöjlig situation”

Under onsdagen blev det stora störningar i tågtrafiken efter ett elfel. Direkt höjdes röster om de stora tågproblemen och kritiken mot Trafikverket växte.

Nu går Skånetrafiken ut med ett pressmeddelande där man kräver att Trafikverket stoppar arbetet med elanläggningen tills vidare.

– Igår var det tiotusentals resenärer som inte kom hem på ett rimligt sätt. Vi är djupt bekymrade för våra resenärer och över den omöjliga situationen i det skånska tågsystemet, säger Linus Eriksson, trafikdirektör, Skånetrafiken och fortsätter.

– Därför uppmanar vi Trafikverket att alla planerade arbeten i elanläggningen i Skåne stoppas till dess att man har gått till botten med vad som orsakat veckans omfattande störningar, presenterar riskanalyser samt vidtar nödvändiga åtgärder.

Skånetrafiken riktar även kritik mot informationen som bolaget fick från Trafikverket under gårdagens problem.

– Vi har inte rimliga förutsättningar att genomföra vårt uppdrag. Prognoserna som Trafikverket ger är så bristfälliga att vi varken kan ge kunderna korrekt information eller etablera en fungerande ersättningstrafik. Vi måste nu omgående agera tillsammans. Vi förstår att våra kunder är frustrerade, säger Linus Eriksson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Malmöbo vanskötte hund kraftigt – förbjuds ha djur

Hunden mådde väldigt dåligt och bostaden var fylld av urin och avföring.

Michael Olsson

Kl.20:59, 8 maj, 2018

Malmöbo vanskötte hund kraftigt – förbjuds ha djur
Foto: Arkiv

Länsstyrelsen Skåne har beslutat att en 54-årig Malmöbo förbjuds att ha hand om djur. Orsaken bakom förbudet är att mannen under en längre tid vanskött sin hund.

Redan den 22 mars förra året genomförde länsstyrelsen ett försök till en oanmäld kontroll av 54-åringens djurhållning med anledning av anmälningar som kommit in. Dörren var låst och länsstyrelsen kom inte in, men kunde höra hunden skälla konstant.

När länsstyrelsen tittade in genom brevinkastet såg man att hallgolvet var mycket smutsigt och att det luktade starkt. En vecka senare var de tillbaka och fick då komma in i bostaden. Då såg de att renhållningen av köket var eftersatt och att det fanns mycket urin samt spår av avföring i bostaden.

Det fanns inte heller något dagsljusinsläpp och i bostaden fanns flera skaderisker. Hunden upplevdes också vara mycket hungrig och hade ett obehandlat sår på ryggen.

Den 6 april 2017 beslutade länsstyrelsen att hunden skulle omhändertas och vid en veterinärundersökning några dagar senare upptäcktes det att hunden bland annat hade kraftig tandsten, blottade tandhalsar, misstanke om tandköttsinflammation och virusorsakade vårtor på flera ställen. Nu är det klart att 54-åringen helt förbjuds ta hand om djur tillsvidare.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng