Övertygande spel när HK Malmö vann på nytt

Topplaget från Malmö hade inga problem att besegra tiondeplacerade IFK Skövde.

Michael Olsson

Kl.20:37, 12 februari, 2018

Övertygande spel när HK Malmö vann på nytt
Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

HK Malmö har gått starkt i Handbollsligan och låg inför måndagens match mot IFK Skövde på en andraplats i den haltande tabellen. Efter kvällens möte befäster laget sin plats som tvåa bakom de regerande mästarna Kristianstad.

Hemmalaget Malmö gick tidigt upp i en stor ledning. Redan efter några minuter var ställningen 8–2 till Malmö och Skövde hade redan hamnat i en stor uppförsbacke. Sakta med säkert åt sig bortalaget tillbaka in i matchen och vid en period var ställningen 13–12 till Malmö. Men tre obesvarade mål innan halvtid gjorde att Malmö fick lite andrum med en fyramålsledning inför andra halvlek.

Den den andra halvleken såg Malmö till att hela tiden hålla avståndet till Skövde som aldrig kom nära. Rycket kom vid ställningen 26–22 när Malmö gjorde fyra raka mål och hade åtta mål ner till bortalaget.

Slutresultatet landade på 32–25 till Malmö som fortsätter att imponera i Handbollsligan. Bäste målskytt för Malmö blev Fredrik Petersen med åtta mål.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

HK Malmö – Alingsås

Dan Beutler glödhet – nu rycker Malmö

Stora finalkandidaten imponerar: "Det är vårt adelsmärke"

André Eriksson

Kl.17:34, 18 februari, 2018

Dan Beutler glödhet – nu rycker Malmö
Dan Beutler. Foto: BILDBYRÅN

HK Malmö har målats upp som större och större finalkandidater ju längre säsongen har pågått.

I dubbelmötet med Alingsås visade de varför experterna gör rätt som tror på dem.

Den komfortabla 26–19segern i Alingsås från i torsdags följdes upp med en ny urstark insats mot toppkonkurrenten. HK Malmö besegrade Alingsås med 23–21 i Baltiska hallen.

Dubbelmötets stora hjälte var målvaktsstjärnan Dan Beutler som var rena rama väggen i Malmömålet både hemma och borta.

Efteråt hyllade 40-åringen sitt försvar.

– Jag är van vid ett superförsvar från tiden i Flensburg och det har jag här med. Det gör att man växer som målvakt och jag tror att jag får mina försvarare att växa också. Försvarsspelet är vår nyckel och vårt adelsmärke, säger Dan Beutler.

Huvudtränaren Stian Tönnesen var inne på samma linje.

– Vi har stora killar och står tajt, och plus ett bra målvaktsspel som vi har haft hela året. Vi litar på varandra och lämnar inte varandra och det är den stora nyckeln, säger Tönnesen.

Därmed rycker HK Malmö ifrån tabelltrean Alingsås – men upp till IFK Kristianstad, som har en match mindre spelad, återstår fortfarande sex poäng.

FaktaHandbollsligan
HK Malmö–Alingsås HK 23–21 (10–7)
Målen, HK Malmö: Adam Lönn 5, Anton Blickhammar 5, Fredrik Petersen 4, Linus Persson 3, Jim Andersson 2, Hampus Nygren 2, Binai Aziz, Fredrik Lindahl

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Malmö förlänger med storskytten: ”Hemma för mig”

HK Malmös storskytt Adam Lönn blir kvar i ytterligare två säsonger.

Viktor Andersson

Kl.16:19, 11 februari, 2018

Malmö förlänger med storskytten: ”Hemma för mig”
Foto: Simon HastegΌrd / BildbyrΌn.

”En av Handbollsligans bästa s k tvåvägsspelare, så beskriver HK Malmö sin storskytt Adam Lönn och bekräftar att han stannar i klubben, det skriver klubben i ett pressmeddelande.

Något klubbens ordförande är mycket nöjd med.

Jätteviktigt. Adam är med sin kraftfulla spelstil, sitt skytte och solida försvarsspel en av ligans bästa tvåvägsspelare, säger HK Malmös ordförande Jörgen Rasmusson. Att säkerställa att vi har Adam kvar var jätteviktigt för oss.

HK Malmös tränare Stian Tönnesen:

-Jag är verkligen jätteglad att Adam stannar kvar och att jag fortsatt får jobba med hans utveckling. Han ger alltid 100 procent och du vet alltid vad du får. Han är en väldigt komplett tvåvägsspelare, en central del i vårt effektiva försvarsspel och därmed en viktig del i vårt lagbygge, säger Stian Tönnesen.

Spelaren själv är nöjd och bedyrar sin kärlek till klubben.

– Att stanna kvar i Malmö känns helt rätt. Malmö är numera hemma för mig och det är både tryggt och bra att spela här. Jag gillar klubben och att vi tillsammans tar nya steg hela tiden. Jag gillar framtidstron som finns i HK Malmö, säger Adam Lönn.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LUGI – HK MALMÖ

Stjärnskytten glödhet i derbyt

HK Malmö bäst i Skånederbyt – Linus Persson i sprakande målform.

André Eriksson

Kl.20:54, 7 februari, 2018

Stjärnskytten glödhet i derbyt
Linus Persson. Foto: BILDBYRÅN

HK Malmö studsade tillbaka direkt efter den snöpliga förlusten senast mot Hammarby.

 

Serietvåan åkte till Lund och bröt Lugitrenden på två raka förluster mot Skånerivalen.

HK Malmö vann matchen med 24–23 – och det kan man tacka Linus Persson för. Den 24-årige stjärnskytten var i stor målform och gjorde lite vad han ville med Lugiförsvaret. Persson noterades totalt för nio baljor i mötet.

– Det är otroligt kul att se att han kommer från en så lång skada och visar direkt vilken kvalité han besitter. Han är onekligen matchhjälte i dag, säger HK Malmös Binai Aziz till C More.

 

HK Malmö kopplade greppet från start i matchen och lät aldrig hemmalaget få ta ledningen. När det återstod drygt fyra minuter kvar av matchen ledde gästerna med 23–19.

Lugi skulle sedan komma tillbaka starkt och reducera till 23–22, men med 20 sekunder kvar på klockan sköt Anton Blickhammar 24–22 och matchen var avgjord. Slutresultatet blev 24–23 till HK Malmö.

– I dag får vi spela vårt spel och det är vi duktiga på och känner trygghet i. Vi kanske borde ha dragit i från i den här matchen, men samtidigt är Lugi ett bra lag, säger Binai Aziz.

Målvaktsveteranen Dan Beutler inledde i Malmömålet, men efter en mardrömsstart byttes han ut till förmån för sin norska kollega Kristian Saeverås, som stod för ett flertal fina räddningar.

Men i halvtid byttes Beutler återigen in för HK Malmö – och då var han plötsligt som pånyttfödd. Den 40-årige målvakten stod för en stark andra halvlek.

– Jag tycker vi har en bredd som är få förunnat i Elitserien. Det ser man även på målvaktssidan. Det är såna saker som gör att vi kan ligga i toppen, vi har fantastiska spelare på varje position, säger Binai Aziz.

Binai Aziz firade för övrigt 500 gjorda mål i Handbollsligan/Elitserien när han tryckte dit 18–16 till HK Malmö. En fin bedrift av den Lindesbergsfostrade högernian.

– Alltid kul att nå milstolpar, log Aziz i C Mores tv-sändning.

FaktaHandbollsligan
Lugi–HK Malmö 23–24 (11–13)
Målen, HK Malmö: Linus Persson 9, Anton Blickhammar 5, Fredrik Petersen 4, Adam Lönn 3, Mattias Kvick 2, Binai Aziz.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Supersviten bruten – Malmö förlorade i Stockholm

Aziz hyllade Bajen efter 31-26-förlusten. "De gör det jävligt bra".

Viktor Andersson

Kl.20:13, 5 februari, 2018

Supersviten bruten – Malmö förlorade i Stockholm
Foto: Simon HastegŒrd / BildbyrŒån

HK Malmö hade fem raka segrar inför matchen mot Hammarby och de flesta trodde nog Handollsligans tabelltvåa skulle besegra niondeplacerade Hammarby. Så blev det inte.

Matchen var jämn fram till att det återstod cirka en kvart – då ryckte Hammarby ifrån inför en exalterad publik i Eriksdalshallen.

– Det är mycket svårare att spela här, säger tvåmålsskytten Binai Aziz till Cmore.

Vid läget 21-20 i hemmalagets favör gjorde de grönvita två raka mål och ryckte till sig ett tremålsöverläge. Ett överläge Malmö inte orkade hämta ikapp.

– I stället för att titta på oss i dag, vill jag titta på dem. Hammarby gör det jävligt bra i dag, säger Binai Aziz och fortsätter.

– De är disciplinerade framåt och jobbar jäkligt hårt bakåt, de gör det tufft för oss i dag. Det i kombination med den här högljudda publiken gör det tufft att spela här.

Speciellt inte när hemmalagets storskytt Patrik Fahlgren dundrade in mål på mål, totalt blev det nio stycken. Hos bortalaget blev Fredrik Petersen målbäst – han satte sju stycken.

– Nu är det bara att glömma det här och gå vidare, avslutar Aziz till Cmore.

Nästa match väntar Lugi för Malmö. Också den på bortaplan.

FaktaHandbollsligan
Hammarby – HK Malmö
: 31-26 (14-14)
Målen Malmö: Fredrik Petersen 7, Jim Andersson 5, Adam Lönn 3, Mattias Kvick 3, Fredrik Lindahl 3, Binai Aziz 2, Anton Blickhammar 2, Linus Persson
Arena: Eriksdalshallen.
Publik: 1012.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Malmös EM-målvakt bjöd på show

Spikade igen fullständigt när Malmö gick på knock.

André Eriksson

Kl.22:33, 30 januari, 2018

Malmös EM-målvakt bjöd på show
Kristian Saeverås. Foto: Bildbyrån

Det var aldrig något snack om saken. Och det såg den norske landslagsmålvakten Kristian Saeverås till.

Med 21 räddningar (!) och en räddningsprocent på nästan 57 procent (!) spikade Saeverås igen fullständigt borta mot HK Aranäs.

LÄS MER: Malmös succémålvakt blixtinkallad – mot Sverige

Det bländande målvaktsspelet höll nere HK Aranäs målkolumn till 20 mål – och lät samtidigt HK Malmös Fredrik Petersen samtidigt göra nio mål framåt.

27–20 till Malmö slutade matchen – lagets fjärde raka seger i ligan.

På annat håll kryssade IFK Kristianstad borta mot Ystads IF, vilket gör att HK Malmö knappar in lite, lite på seriesuveränen från nordöstra Skåne. Upp dit återstår det nu nio poäng för tabelltvåan, som också har en match mindre spelad.

FaktaHandbollsligan
HK Aranäs–HK Malmö 20–27 (11–14)
Målen, HK Malmö: Fredrik Petersen 9, Jim Andersson 4, Adam Lönn 4, Fredrik Lindahl 2, Binai Aziz 2, Tim Hilding, Mattias Kvick.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng