Här är bostaden – som ingen vill köpa

Bostaden har legat ute till försäljning i snart ett år.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.19:55, 11 november, 2017

2 bilder
  • Foto: Bostadshuset
    Foto: Bostadshuset
  • Foto: Bostadshuset
    Foto: Bostadshuset

Sedan januari har lägenheten på Södra Gulsparvsgatan i Malmö legat ute till försäljning – utan att någon köpt den. Lägenheten som har tre rum och kök är på 80,5 kvadratmeter och har en avgift 4 834 kronor i månaden.

Här hittar du annonsen.

Priset? För 1 150 000 kronor är den lägenheten, som ligger på Västra Söderkulla, din.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Pampiga Malmövillan gör viral succé: ”Det är helt fantastiskt”

30 miljoner kronor. Så mycket kostar villan i Malmö som blivit viral succé och setts av hundratusentals.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.18:01, 21 november, 2017

Pampiga Malmövillan gör viral succé: ”Det är helt fantastiskt”
Foto: Skärmdump/Skeppsholmen Sotheby's International Realty/Hemnet

Ett stenkast från havet, på exklusiva Fridhems villastad, är en av Malmös äldsta och pampigaste villor till salu för 30 miljoner kronor.

Villan är byggd 1867 och har sedan 1956 ägts av en och samma familj – som genom åren renoverat och sett till att villan är toppmodern.

Nu har villan funnits på bostadssajten Hemnet i 188 dagar och nyligen klev man över makalösa 100 000 visningar av objektet.

– Det är helt fantastiskt. Det är ett folknöje att titta på hemnet och titta på de här objekten. Det vet vi om. Men det är ju såklart väldigt roligt, säger Christian Hellberg som är den mäklare hos Skeppsholmen Sotheby’s International Realty som hanterar försäljningen.

Har ni varit nära avslut här?
– Jag har faktiskt varit nära att sälja det men det sprack i sista stund. De här husen i Malmö i de här prislägena tar tid att sälja. Det kan ta upp till två, två och ett halvt år. Det finns en begränsad marknad.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Vit måndag – en motpol till köphetsen

Ett svenskt företag har skapat den nya trenden som ett alternativ. "Är här för att stanna".

Matilda Larsson

Kl.12:31, 20 november, 2017

Vit måndag – en motpol till köphetsen
Foto: Repamera.

Henning Gillberg har tillsammans med Sofie Olsson startat kampanjen White Monday som infaller den 20 november 2017.

Tillsammans driver de företaget Repamera som är ett e-serviceföretag som hjälper kunder att laga kläder. Du kan läsa mer om Repamera i intervjun som 24Malmö nyligen gjorde här.

Syftet med White Monday är att vara en motpol till Black Friday som i år infaller den 24 november, då många butiker har stora reor för att locka till konsumtion.

Flera svenska företag har startat ett samarbete med Repamera för att uppmärksamma den vita måndagen. Bland annat Sellpy, Myrorna, Karma, Hygglo, K-märkt och Flow Cup är samarbetspartners för White Monday.

Kampanjen White Monday startades upp på bara två veckor men har redan hunnit få stort genomslag.

– Vi var på TV4s Nyhetsmorgon i morse och efteråt kom Alice Bah Kuhnke fram och sa att hon tyckte det var en jättekul idé, sa Henning Gillberg till 24Malmö tidigare i dag.

Hur tror du att White Monday kommer utvecklas i framtiden?
– Jag tror det är här för att stanna. White Monday vill ge konsumenter ett alternativ till att köpa nytt. Folk gillar detta. Nästa år kommer det vara ännu större, säger Henning Gillberg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hennings idé revolutionerar e-handeln

Har startat en e-service som gjort succé. "Vi vill att alla ska göra det"

Matilda Larsson

Kl.12:29, 20 november, 2017

Hennings idé revolutionerar e-handeln
Henning Gillberg och Sofie Olsson. Foto: Repamera / Håkan Kogg Röjder.

Henning Gillberg, 25, studerar Produktdesign sista året på Malmö högskola.

I januari 2017 föddes idéen till hans företag Repamera som han i dag driver tillsammans med kollegan Sofie Olsson. Företaget använder sig av professionella skräddare som lagar och syr om kläder online via postorder.

– Jag anser att det är en digitalisering av att återanvända kläder, säger Henning Gillberg.

Idéen till företaget fick han som ett svar på sitt eget behov.

– Jag gick hem en kväll och skulle köpa mat från nätet. Dagen därpå skulle jag gå till skräddaren. Då slog tanken mig; ”Varför finns det ingen e-service för att laga kläder när det finns det för matbranschen?”, berättar Henning Gillberg.

Via Facebook tog det bara 20 timmar innan han fick sin första kund. I dag har företaget hjälpt över 300 kunder och Henning cyklar på fritiden runt i Malmö och hämtar upp trasiga kläder. Cykelhämtningen kombineras också med postorder till resten av Sverige.

– ”Kan du hämta hos mig?” skrev någon. I Malmö är det smidigare att cykla men till Lund kör jag bil.

Trots att Repamera arbetar med ett miljötänk påpekar Henning Gillberg att de väljer att inte marknadsföra företaget som ett hållbart företag.

– Kunden får själv ta det beslutet. Vi tappar en stor målgrupp om vi säger att företaget är hållbart. Vi vill att alla ska göra det. Därför får man välja av vilken anledning man gör det.

Henning förklarar att företagets vision är att laga kläder och att det ska vara enkelt att göra det.

– Först när saker är enkla så blir de hållbara. Om man får välja mellan att kasta skräpet i en papperskorg eller att åka till en återvinningsstation så kastar man skräpet i papperskorgen. Samma sak om man får välja mellan att laga sina kläder eller köpa nytt. Vi vill att kunden ska få tillbaka sina favoritbyxor, säger Henning Gillberg.

Vilken respons har du fått för ditt arbete hittills?
– Folk är glada. De tycker att det är en jordnära idé.

Henning Gillberg har tillsammans med Sofie Olsson också startat kampanjen White Monday som ska vara en motpol till Black Friday den 24 november, vilket du kan läsa mer om här.

– Jag och Sofie har grundat White Monday. White Monday vill ge konsumenter ett alternativ till att köpa nytt. Vi har nu bland annat ett samarbete med Myrorna, säger Henning Gillberg.

Kampanjen White Monday startades upp på två veckor men har hunnit få stort genomslag.

– Vi var på TV4s Nyhetsmorgon i morse och efteråt kom Alice Bah Kuhnke fram och sa att hon tyckte det var en jättekul idé. Folk gillar detta. Nästa år kommer det vara ännu större, säger Henning Gillberg.

FaktaRepamera:

Grundades januari 2017 av Henning Gillberg. Anställd sedan oktober är också Sofie Olsson.
Hemsida: https://repamera.se
Facebook: @Repamera.se

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Vägglössen i Malmö: Explosionsartad ökning av saneringar

Skadedjuren har blivit mycket mer resistenta. Samtidigt har utryckningarna för sanering av vägglöss ökat dramatiskt de senaste åren.

Matilda Larsson

Kl.18:32, 15 november, 2017

Vägglössen i Malmö: Explosionsartad ökning av saneringar
Foto: Press / Nomor.

Nyligen rapporterade 24Malmö om den höga aktiviteten av vägglöss i Malmö just nu.

Nu visar statistik att antalet utryckningar för sanering av vägglöss i Sverige har ökat med över 400 procent de sex senaste åren, som Hem & Hyra först rapporterade om.

Det är framförallt vår ökade reslust som ligger bakom antalet ökade saneringar. Problemet är inte att krypen är vanligare utomlands, utan att vi under semestern väljer att bo på platser där många andra också sover, menar Håkan Kjellberg, skadedjursexpert på Anticimex enligt Hem & Hyra.

Samtidigt överlever vägglöss 400 000 gånger högre koncentration av gift i dag jämfört med för 70 år sedan, enligt Nomor.

Det är bland annat genom att krypa in i resväskor, ryggsäckar och begagnade möbler som vägglöss kan förflytta sig från hem till hem, enligt Anticimex hemsida.

Vägglöss livnär sig på att suga blod från människor. Under dagen lever de i springor i sängbottnar eller möbler och under natten kommer de fram för att äta.

Likt myggor kan symptomen för ett bett från vägglöss skilja sig från person till person. Vissa märker knappt att de har blivit bitna medan andra utvecklar en allergisk reaktion genom klåda och svullnad.

När 24Malmö tidigare pratade med Mikael Östh, gruppchef för skadedjur på Anticimex i Kalmar län berättade han följande:

– Man kan se en trendökning till exempel när det är semesterperiod och vi reser, när skolorna drar igång och när studenter flyttar. De drabbar alla i samhället, säger Mikael Östh.

Man kan inte bli av med vägglöss själv, utan det är viktigt att kontakta professionell skadedjursbekämpning om man upptäcker att man har vägglöss hemma.

FaktaAntal saneringar:

Vägglöss, antal utryckningar:


2016: 35 483
2015: 29 637
2014: 26 076
2013: 25 249
2012: 21 090
2011: 11 622
2010: 7 079


Källor: Anticimex och Nomor.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Se upp: Gnagarinvasionen är här

Hål som är sex millimeter stora räcker för att djuren ska ta sig in hemma. "De knaprar på allt".

Matilda Larsson

Kl.21:54, 12 november, 2017

Se upp: Gnagarinvasionen är här
Foto: Pexels.

Under senhösten tar den naturliga födan slut för de möss som lever ute i naturen. Värme, mat och skydd lockar därför in mössen till våra hem, bilar och fritidshus.

Den risk som mössen utgör är framförallt att de tuggar sönder allt de kommer åt.

– De knaprar på allt. Det ligger i deras naturliga beteende. Deras tänder växer hela livet och därför måste de gnaga för att hålla dem vassa, säger Mikael Östh, gruppchef för skadedjur på Anticimex i Kalmar län.

Bland annat kan mössen tugga av elkablar och diskmaskinslangar, vilket kan ställa till med kortslutningar och vattenläckor.

Möss kan ta sig in genom 6 millimeter stora hål, vilket är som diametern på en penna. Därför är det svårt att skydda sig, men det finns saker man kan göra själv.

– Se över ventilation och se till att det finns insektsgaller i metall. Kolla efter håligheter genom fasaden, säger Mikael Östh.

Ett annat tips är att ha gräset kortklippt längs husfasaden och att undvika buskar och klätterväxter nära fasaden.

– Möss har torgskräck, de tycker inte om stora öppna ytor. De är rädda för hot från ovan så därför minskar man risken för att de tar sig in genom att ta bort deras naturliga skydd nära fasaden, säger Mikael Östh.

Äger man en kompost, bör man också undvika att slänga mat där.

– Mat vill vi inte ha på en kompost. Det är ett smörgåsbord för mössen. Många lägger tyvärr både äggskal och kaffesump i komposten men de luktar ju gott och då drar det till sig mössen.

Mikael Östh tipsar även vad man kan göra om man äger fritidshus.

– Lämna inte för mycket torrvaror. Plocka undan pastan som håller till nästa år. Mössen känner doften och de springer dit.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng