Tunga bortasviten fortsätter för Redhawks

Det blev ännu en bortaförlust för Malmö Redhawks. ”Vi behöver bli effektivare”, säger Peter Andersson.

Linus Vedmar

Linus Vedmar

Kl.22:04, 12 oktober, 2017

Tunga bortasviten fortsätter för Redhawks
Stefan Warg och hans Malmö blev återigen poänglösa. Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån.

Efter att ha förlorat de tre första bortamatcherna – varav två efter förlängning – åkte Malmö Redhawks upp till Östergötland och Linköping med förhoppningen att bärga säsongens första bortaseger. Det gick inte alls.

– Vi spelar bra tycker jag. Framförallt i andra och även i tredje. Har massa målchanser men vi behöver bli effektivare och sätta dem. Men vi är på rätt väg, säger Redhawks-tränaren Peter Andersson till C More.

Hemma i Saab Arena var det Linköping som kunde ta ledningen men i den andra perioden kunde poängkungen Frederik Storm göra 1-1, sedan videogranskning behövts för att godkänna målet, då pucken gått via Jonas Gustavssons rygg och in i mål.

– I dag var det lite kamp framför målet men framförallt tror jag att det är en bra femma, säger Storm, om säsongens femte mål, till C More.

I den tredje perioden såg dock Linköping till att avgöra matchen, och se till att Malmö blev poänglösa för andra bortamatchen i rad. Det behövdes bara 27 sekunder in på den sista perioden för att Derek Roy skulle göra 2-1. En intensiv men fruktlös kvitteringsjakt följde sedan för Malmö. I slutminuterna kunde Linköping istället göra både 3-1 och 4-1 – och ta med sig alla tre poängen.

– Vi måste sätta målchanserna. Vi skapar väldigt mycket målchanser, säger Peter Andersson bestämt.

För Malmö Redhawks kommer nästa chans till säsongens första bortaseger den 19 oktober, då man beger sig till Småland och närmare bestämt Växjö.Det blev ännu en bortaförlust för Malmö Redhawks. ”Vi behöver bli effektivare”, säger Peter Andersson.

Text: Robert Rosén.

FaktaSHL
Linköping HC 4-1IF Malmö Redhawks
(1-0, 1-1, 3-0)
Målen: 13:12 1-0 Jimmy Andersson (Chad Billins & Niklas Persson), 37:57 1-1 Frederik Storm (Nichlas Hardt), 40:27 2-1 Derek Roy (Andrew Gordon), 57:16 3-1 Niclas Lundgren (Chad Billins & Derek Roy), 59:44 4-1 Andrew Gordon (Eddie Larsson)
Skottstatistik: 48-47 (16-8, 17-17, 15-22)
Utvisningar: LHC: 2x2 IFM: 2x2

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Malmö Redhawks–Kometa Brno

Jättetalangen gjorde första målet i Redhawkströjan

Flera juniorer var upplyfta i Malmö Redhawks. En av dessa passade på att göra sitt första a-lagsmål.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.21:19, 10 oktober, 2017

Jättetalangen gjorde första målet i Redhawkströjan
Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Malmö Redhawks tränare Peter Andersson deklarerade redan under måndagen att flera juniorer kunde komma att få chansen i tisdagens CHL-match. Så blev det också. Redhawks kom till spel med fem juniorer i form av Oscar Eklind, Simon Ericsson, Oliver Olsson, Erik Lundblad och det danska superlöftet Malte Setkov.

Den sistnämnda stod för en stark insats och intervjuades av SVT i pausen.

– Det känns bra. Jag tycker att vi äger pucken i spel fem mot fem – vi jobbar hårt och sätter mycket press, sa Setkov innan han fortsatte:

– Det är lite mer tryck i hallen och lite jobbigare fysiskt. Jag tycker att jag gör det bra. Jag hoppas att jag kan få spela mycket seniorhockey, sedan får man se vad som händer.

Och mycket talar nog för att 18-åringen kommer få chansen fler gånger. I tredje perioden kom Setkovs första mål i a-lagströjan.

Matchen vanns till slut av Malmö Redhawks med 3–0. Det betyder att Redhawks vann gruppen och därmed seedas till CHL-slutspelet.

FaktaCHL
IF Malmö Redhawks–Kometa Brno 3–0
(0–0, 1–0, 2–0)
Målen: 27.14 1–0 Christoffer Forsberg, (Nils Andersson), 49.52 2–0 Malte Setkov, 59.46 3–0 Fredrik Händemark.
Skottstatistik: 25–17.
Utvisningar: MIF: 5x2. Brno: 2x2.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

malmö redhawks–örebro

Skavanker – då får juniorerna chansen i Redhawks

Flera spelare dras med småskador i Malmö Redhawks – då kommer flera juniorer att få chansen.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.22:05, 9 oktober, 2017

Skavanker – då får juniorerna chansen i Redhawks
Malmö Redhawks deppar efter förlusten. Foto: Christian Örnberg/Bildbyårn

Ja, det var verkligen allt annat än publikfriande ishockey som utspelade sig i Malmö Arena den här måndagskvällen. Malmö Redhawks föll till slut mot Örebro efter förlängning. Peter Andersson var inte särskilt nöjd med sitt lags insats.

– Vi är inte där vi vill vara. Trevande, oroligt och passivt tycker jag. Men det har vi bäddat för själva också. Mycket av det vi gör ser väldigt tveksamt ut, säger Peter Andersson och fortsätter:

– Tredje perioden är mer åt det hållet vi vill spela. I overtime blir det en utvisning och Örebro kan sätta den.

Men Malmö Redhawks har inte alltför långa tid att deppa. Redan på tisdagskvällen är det ny match – då mot tjeckiska Brno i CHL:s sista omgång. Men efter mycket matchande på kort tid dras flera spelare med skador i Redhawks.

– Vi har en del skavanker på en del spelare som inte kan spela i morgon. De kommer naturligtvis inte spela så vi kommer ta upp lite ju juniorer, säger Andersson.

Är det klart vilka som inte kommer spela?
– Inte riktigt… Jag behöver gå in och verkligen prata med en del spelare för att se vad vi har, och vad vi får ut av det. Vi vill inte chansa med några spelare.

Är det klart vilka juniorer som kommer få chansen?
– Några är väl klara, men vi får väl släppa det sedan, exakt vilka det är. Det är inte riktigt klart hur många det blir, men det kan bli fyra-fem stycken.

Matchen mot Örebro var Malmö Redhawks femte på drygt en och en halv vecka. Men Peter Andersson menar att det är snarare det mentala som sliter mest.

– Jag tror inte att vi är ”konditionsslitna”. Men det blir mentalt när det ska spelas så mycket. Jag tycker att vi borde kunna hantera det, annars tränar vi ju hela tiden, och vi tränar tuffare än vad vi spelar. Men det är klart – det blir extra påfrestning när det är matcher, säger han.

Sliter det mentalt på dig med?
– Det kan jag väl inte påstå att det gör. Det är ju det här vi håller på med – det är kul med matcher och vi vill spela matcher.

 

FaktaSHL
IF Malmö Redhawks–Örebro HK 2–3 e. före
(0–1, 1–1, 1–0, 0–1)
Målen: 14.00 0–1 Jere Sallinen, (Sakari Manninen, Gustav Backström), 31.16 0–2 Viktor Ekbom, (Tylor Spink, Tyson Spink), 37.12 1–2 Fredrik Händemark, (Daniel Zaar, Nils Andersson), 54.49 2–2 Andy Miele, (Johan Olofsson, Nils Andersson), 61.47 2–3 Tyson Spink, (Jonathan Andersson, Tylor Spink).
Skottstatistik: 22–31 (3–8, 6–10, 13–11, 0–2).
Utvisningar: MIF: 3x2 1x10. ÖHK: 4x2.
Domare: Mikael Sjöqvist & Mikael Holm.
Publik: 4 564, Malmö Arena.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Malmö Redhawks–Färjestad BK

Redhawks superdansk om succéstarten: ”Det är overkligt”

Ett ruggigt fint slutspel i våras. Malmö Redhawks Frederik Storm har fortsatt på den inslagna vägen.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.22:05, 5 oktober, 2017

Redhawks superdansk om succéstarten: ”Det är overkligt”
Frederik Storm och Nichlas Hardt jublar efter avgörandet. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Malmö Redhawks Frederik Storm har inlett säsongen precis som han avslutade den: briljant. Inför matchen mot Färjestad hade dansken noterats för sju poäng på fyra matcher – efter matchen hade han gjort ytterligare tre – och dessutom avgjort den. Därmed har Storm gjort tio poäng på fem matcher, vilket ger honom en delad förstaplats i SHL:s poängliga.

– Jag tycker hela vår kedja fått en riktigt bra start. Sedan tycker jag att puckarna studsar rätt just nu. Men jag vet att det inte kommer göra det hela säsongen. Man får passa på att njuta av det, säger Frederik Storm och hyllar samarbetet med landsmannen Nichlas Hardt och Erik Forssell.

– Vi har ett gemensamt sätt att spela på, som vi vet fungerar. Alla litar på varandra och då blir vi farliga. Forssell är så rutinerad och bra. Vi vet alltid var vi var har honom. Vi känner oss väldigt säkra tillsammans med honom.

Hur ser du på det avgörande målet?
– Bra spel av laget framför allt. Ett riktigt snyggt långpass till Hardt, sedan vet jag inte riktigt vad som hände… Målvakten tappade pucken och kontrollen – då kunde jag slå in den.

Du har inlett säsongen med tio poäng på fem matcher. Har du varit med om något liknande?
– Nej, det tror jag inte. Det är overkligt att det gått så bra, men vi fortsätter jobba så får vi se hur länge det fortsätter.

För Malmö Redhawks väntar ny match redan på lördag. Då mot tabellsexan Skellefteå AIK. En tuff drabbning, enligt Storm.

– Det blir tufft. Skellefteå är ett bra lag, men jag tycker att vi har ett så pass bra att vi har chans att vinna mot alla – oavsett om det är hemma eller borta. Vi ska åka dit för att vinna.

 

FaktaSHL
IF Malmö Redhawks–Färjestads BK 3–2 e. förl
(0–0, 1–0, 1–2, 1–0)
Målen: 22.48 1–0 Nichlas Hardt, (Frederik Storm), 41.13 1–1 Anton Grundel, (Michael Lindqvist), 47.47 1–2 Dick Axelsson, (Michael Lindqvist, Rasmus Asplund), 50.23 2–2 Christoffer Forsberg, (Frederik Storm, Lukas Haudum), 63.45 3–2 Frederik Storm, (Anton Mylläri, Nichlas Hardt)
Skottstatistik: 39–26 (10–10, 17–6, 10–8, 2–2).
Utvisningar: MIF: 2x2. FBK: 3x2.
Domare: Morgan Johansson & Daniel Winge.
Publik: 6 272, Malmö arena.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lerby tillbaka på isen efter olyckan

Carl-Johan Lerby är redo för hetluften igen efter helgens trafikolycka.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.14:52, 5 oktober, 2017

Lerby tillbaka på isen efter olyckan
Arkivfoto: Bildbyrån

Det var i helgen som Malmö Redhaws-backen Carl-Johan Lerby körde av vägen och hamnade på en åker utanför Trelleborg. Lerby menar att han väjde för ett djur och råkade köra in bilen i mitträcket innan han hamnade utanför vägen.

Lerby fick då åka till sjukhus men klarade sig utan några allvarliga skador. Nu är han tillräckligt pigg för att göra återkomst i SHL och kan göra det redan mot Färjestad på torsdagskvällen, det skriver Sydsvenskan.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kometa Brno–Malmö Redhawks

Redhawks klara för CHL-slutspel: ”Jävla tåga i laget”

Malmö Redhawks är klara för slutspel i CHL – efter rejäl dramatik.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.22:34, 3 oktober, 2017

2 bilder
  • Foto: Bildbyrån
    Foto: Bildbyrån
  • Foto: Bildbyrån
    Foto: Bildbyrån

Malmö Redhawks inledde matchen mot Brno allt annat än bra. Hemmalaget tog ledningen me 1–0 innan de flesta hade hunnit bänka sig i arenan. Inte långt därefter gjorde de sedan 2–0.

– Vi började inte på det sättet vi ville. Vi är slarviga i spelet, med pucken och i hemgångarna. Dessutom släppte vi in ett mål i vårt eget powerplay, säger Malmö Redhawks assisterande tränare Martin Filander och fortsätter:

– I andra och tredje spelar vi väldigt bra i spel fem mot fem. Men vi släpper in två i powerplay och det kostar. Men sedan tycker jag vi visar bra moral och krigar oss tillbaka. Det är en jävla tåga i laget.

– Börjar ju inte på det sättet vi vill. Vi är lite slarviga i spelet, med pucken, med hemgångarna och 2–0. Ett i PP och sen kontring.

Hur var Brno, tycker du?
– De har kvalitéer i laget. Det är många som spelat på hög nivå och de leder ligan i Tjeckien. Men vi ska kunna hantera det bättre.

Nu är ni klara för slutspel i CHL. Tankar om det?
– Jag har inte hunnit tänka så mycket. Men det har varit ett delmål. Nu ska vi blicka framåt och vill vinna sista matchen för att skaffa oss ett bra utgångsläge. Det är det vi siktar på nu.

Plusvarianter hos er?
– Kul att Erik Andersson är tillbaka. Han gjorde en bra match. Annars var det roligt att se att backarna bidrog och gjorde två mål, säger Martin Filander och syftar på Niklas Arell och Tuukka Mäntyläs mål i den tredje perioden.

 

 

FaktaCHL
Kometa Brno–IF Malmö Redhawks 5–4 e. förl
(2–0, 1–1, 1–3)
Målen: 1.03 1–0 Leoš Čermák, (Martin Dočekal), 4.45 2–0 Martin Zaťovič, (Martin Erat), 29.51 2–1 Max Görtz, (Lukas Haudum, Fredrik Händemark), 32.42 3–1 Martin Erat, (Martin Zaťovič), 40.52 4–1 Tomáš Svoboda, (Vojtěch Němec), 42.28 4–2 Niklas Arell, (Nichlas Hardt, Erik Andersson), 43.45 4–3 Tuukka Mäntylä, (Erik Andersson, Lukas Haudum), 45.08 4–4 Daniel Zaar, 62.28 5–4 Martin Erat, (Jakub Krejčík, Tomáš Svoboda).
Skottstatistik: 22–34.
Utvisningar: Brno: 6x2. MIF: 3x2.
Publik: 3 067, DRFG Arena.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng