KLART: Stjärnan förlänger med Redhawks

Under tisdagskvällen meddelade Malmö Redhawks ett glädjande besked till supportrarna.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.20:20, 12 september, 2017

KLART: Stjärnan förlänger med Redhawks
Foto: Bildbyrån

Redan i våras skrev den 30-årige målvakten Oscar Alsenfelt på en ettårig kontraktsförlängning med Malmö Redhawks. Nu förlänger han kontraktet ytterligare och blir klubben trogen till år 2020.

– Oscar var SHL:s bästa målvakt i fjol och han är en av Sveriges bästa på sin position. Självklart är vi väldigt glada över att få ha kvar honom i laget under de kommande säsongerna, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande.

Ahlsenfelt hade föregående säsongen en räddningsprocent på 94,5 och prisades som ”Årets målvakt”SHL Awards, där han även fick ta emot ”Honken Trophy” – ett pris som delas ut av Ishockeyjournalisternas Kamratföreningen varje säsong.

Och huvudpersonen själv är nöjd med att kunna förlänga sitt kontrakt.

– Jag är väldigt glad. Det här är det enda stället som jag vill vara på och jag såg ingen anledning, att inte skriva ett långtidskontrakt, när jag fick frågan av Sylvegård. Jag trivs väldigt bra här, med mina lagkamrater, tränarna, organisationen och det som vi står för här i Malmö Redhawks. Jag vill vara med och fullfölja det som vi tillsammans har påbörjat, säger Alsenfelt.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Talangen tillbaka i Malmö Redhawks

Efter utlåningen – nu är han tillbaka i Malmö Redhawks.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.13:13, 20 november, 2017

Talangen tillbaka i Malmö Redhawks
Marcus Sylvegård. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Marcus Sylvegård har under hösten varit utlånad till IK Oskarshamn i Hockeyallsvenskan. Men nu är han tillbaka i SHL och Malmö Redhawks på obestämd tid.

Det rapporterar MrMadhawk.se.

LÄS MER: Redhawkstalangen lånas ut till Oskarshamn: ”Blir skitbra”

Malmö Redhawks möter på tisdagen Frölunda hemma i Malmö Arena. Då kommer Sylvegård att finnas med i truppen. Det kommer också lånet från Pantern, Axel Wemmenborn, att göra.

Men exakt hur länge det blir är ännu oklart.

– Vi vet att vi ska vara med imorgon. Sedan vet vi inte mer, säger de båda till MrMadhawk.se.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Redhawks forcering räckte inte – utvisningarna fällde

20 utvisningsminuter sänkte Malmö i Gävle. Brynäs tog revansch och vann med 5-3.

Redaktionen 24malmö.se

Redaktionen 24malmö.se

Kl.18:49, 18 november, 2017

Redhawks forcering räckte inte – utvisningarna fällde
Foto: Simon HastegΌrd / BildbyrΌn.

Malmö Redhwaks besegrade Brynäs i torsdags med 3-1 på hemmaplan. När returmötet spelades upp i Gävle tog Brynäs revansch och vann med 5-3.

Malmö fick sitta 20 minuter av matchen i utvisningen i utvisningsbåset – det blev en för tuff uppgift.

– Vi drar på oss för många utvisningar. Fem mot fem är okej , men det blir jobbigt att spela så mycket boxplay, säger Malmös tränarePeter Andersson till Cmore.

Som ställde sig frågande över nivån domarna höll i matchen, där Malmö alltså spenderade en tredjedel av tiden i boxplay.

– Den regelboken vi hade i dag, har vi inte haft under de första 16 omgångarna – men det är kanske så det blir ibland, säger en märkbart frustrerad Malmötränare.

I matchen, där Brynäs gjorde två mål i powerplay, var det den första perioden som stack ut för hemmalaget. Till den kom de spelsugna och lämnade den efter 3-0.

– Det är åt helvete rent ut sagt. Vi måst börja visa lite jävlar anamma och visa att vi vi är här för Brynäs är bättre än senast, säger MIF:s Jens Olsson efter den första perioden.

Efter att Malmö reducerat och Brynäs utökat till 4-1 stod Malmö i den tredje perioden för en stark upphämtning och kom sånär i kapp.

Men dagens akilleshäl, utvisningarna, skulle återigen stjälpa bortalaget. Vid 4-3-läge visades Andy Miele ut för hög klubba och forceringen uteblev. I stället kunde Brynäs göra 5-3 i öppen kasse.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Redhawksstjärnan skadad: ”Kan vara illa”

Malmö Redhawks backstjärna åkte på en rejäl smäll – nu kan han bli borta länge.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.22:31, 16 november, 2017

Redhawksstjärnan skadad: ”Kan vara illa”
Niklas Arell. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Det var i den andra perioden som Malmö Redhawks Niklas Arell tacklades av Elias Fälth. Tacklingen tog illa och Arell tog sig med nöd och näppe till båset och utgick sedan från matchen. Nu kan 27-åringen bli borta en tid.

– Det är inget vidare. Det kan vara illa. Det jag har hört hittills låter inte alls bra, säger Malmö Redhawks tränare Peter Andersson.

LÄS MER: Gunnarsson briljerade i hemmadebuten – hyllades av tränaren

Enligt uppgifter ska det handla om en så kallad ”lower body-skada”. Enligt MrMadhawk kommer Malte Setkov nu att kallas hem från IK Pantern för att ersätta Arell.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Malmö Redhawks–Brynäs

Gunnarsson briljerade i hemmadebuten – hyllades av tränaren

Första hemmamatchen i Malmö Redhawks-tröjan på drygt ett och ett halvt år. Det skötte Jonas Gunnarsson fullkomligt lysande – och hyllades av Peter Andersson.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.22:18, 16 november, 2017

Gunnarsson briljerade i hemmadebuten – hyllades av tränaren
Jonas Gunnarsson. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Jonas Gunnarsson är tillbaka i Malmö Redhawks efter drygt ett och ett halvt år med spel i AHL och HV71 – och han har inlett briljant. Gunnarsson har efter sina tre matcher i Redhawks räddat hela 94 procent av skotten. Nu hyllas av av lagets tränare Peter Andersson som är omåttligt nöjd med sin nygamle målvakt.

– Jättekul! Jag är jätteglad för hans skull. Det är ju det bästa sättet att komma in i laget, när man får spela och spelar bra. I dag gör han några väldigt viktiga räddningar för oss, och kliver fram på friläget när det stod 3–1, säger han och fortsätter:

LÄS MER: Redhawksstjärnan skadad: ”Kan vara illa”

– Han ser så lugn och trygg ut i målet. Han är explosiv, han läser spelet bra. Nej, det är är jättekul.

Det låter som att du är nöjd med honom.
– Ja! Vad ska man vara… (skratt). Vi vinner, han släpper ett mål och är jättebra. Det är precis den effekten vi vill ha.

Gunnarsson själv var något mer blygsam i sina uttalanden efter matchen.

– Det var kul. Jag var härnere med HV71 för inte så länge sedan. Men nu fick man vara på andra sidan, som man är van vid. Kul att vi vinner med – då känns det extra bra, säger Gunnarsson.

Och efter den något hattig höst med spel i konkurrenten HV71, hoppas nu Gunnarsson att han landat i Malmö.

– Det är klart att det känns så. Jag visste hela tiden att HV71 var en kortsiktig lösning, även om jag kände mig hemma och trivdes bra där, så fanns det slutdatum.

– Nu är det en annan trygghet härnere i och med att man vet att det blir spel säsongen ut här. Nu får man vara här och lägga full fokus och slippa tänka på vad som händer längre fram, säger han.

Har du tagit lärdom av de två senaste åren?
– Just denna säsongen har inte varit så mycket lärdom av att det varit hattigt. Däremot var förra året en lärdom mentalt. Man fick lära sig att klara sig bättre själv, det är annat hockeyklimat där borta. Jag har byggt på mig en del erfarenhet och det är lättare att hantera vissa situationer.

Vad tänker du om din framtid?
– Ja… säg det. Som du sa, nu har jag precis landat i Malmö, då är det rätt skönt att kunna fokusera på denna säsongen. Längre fram än så har jag inte tänkt ännu.

 

FaktaSHL
IF Malmö Redhawks–Brynäs IF 3–1.
(0–0, 1–1, 2–0)
Målen: 23.29 0–1 Aaron Palushaj, (Linus Ölund), 24.55 1–1 Christoffer Forsberg, (Axel Wemmenborn, Johan Olofsson), 44.37 2–1 Jens Olsson, (Erik Forssell, Frederik Storm), 54.09 3–1 Frederik Storm, (Jens Olsson).
Skottstatistik: 25–25 (5–9, 13–8, 7–8).
Utvisningar: MIF: 5x2. BIF: 7x2.
Domare: Daniel Winge & Pehr Claesson.
Publik: 5 478, Malmö Arena.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Malmö Redhawks–Linköping

Rhett hittade rätt direkt – men Redhawks föll

Tillbaka efter lång skadefrånvaro – då hittade Rhett Rakhshani rätt direkt – men Malmö Redhawks föll.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.21:38, 14 november, 2017

Rhett hittade rätt direkt – men Redhawks föll
Rhett Rakhshani var tillbaka. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

 

Rhett Rakhshani har inte spelat sedan SHL-premiären mot Rögle. På tisdagen var han tillbaka i Malmö Redhawks – och det med besked. Amerikanaren var inblandad i det mesta och passade på att spela fram till Nils Anderssons första mål för säsongen redan efter ett par minuters spel.

LÄS MER: Glädjebeskedet: Redhawksstjärnorna tillbaka

– Det har varit lite stolpe ut hittills, men nu var det rätt in. Nej, men det är skönt. Jag har haft många skott och några assist men pucken har studsat fel, och jag har inte kommit till de farliga lägena. Sedan fick jag en bra servering av Rhett, sa Nils Andersson till C More i den första periodpausen.

Rhett Rakshani fortsatte att visa att han saknats och var även inne när Malmö Redhawks gjorde 3–2 i mitten av den andra perioden.

– Det känns bra. Mina lungor brinner, men kroppen är fin och händerna också. Jag är trött på att sitta bredvid – det är kul att vara med igen. Jag hoppas att vi kan avgöra matchen i den tredje perioden, sa Rakhshani till C More inför slutakten.

Men något avgörande blev det aldrig – trots stor dominans från såväl Rakhshani som Redhawks i den tredje perioden. I stället kunde gästerna Linköping avgöra matchen när det återstod 40 sekunder och fyra sekunder kvar gjorde de sedan 5–3.

– Vi är det bättre laget och har två skott i stolpen. Vi ska vinna den här matchen, sa Frederik Storm och fortsatte:

– Jag skapar mycket, men kan göra ett eller två till i tredje perioden. Vi behöver vara lite mer effektiva.

För Malmö Redhawks väntar nu en ny hemmamatch på torsdag när Brynäs kommer på besök till Malmö Arena.

FaktaSHL
IF Malmö Redhawks–Linköpings HC 3–5
(1–2, 2–1, 0–1 )
Målen: 08.24 1–0 Nils Andersson, (Rhett Rakhshani, Frederik Storm), 09.19 1–1 Patric Mullen, 12.32 1–2 Tony Mårtensson, (Derek Roy, Nick Sörensen), 24.58 2–2 Anton Mylläri, (Frederik Storm), 28.37 3–2 Andy Miele, (Frederik Storm), 35.23 3–3 Jakob Lilja, (Niklas Persson, Kristian Näkyvä), 59.20 3–4 Ken Andre Olimb, (Niklas Persson), 59.59 3–5 Eddie Larsson.
Skottstatistik: 28–23 (7–9, 10–5, 11–8).
Utvisningar: MIF: 4x2. LHC: 6x2.
Domare: Patrik Sjöberg & Mikael Nord.
Publik: 5 495, Malmö Arena.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng