Hollywoodfrun: ”Jag är inte så förtjust i Malmö”

Hollywoodfrun om livet i Los Angeles, relationen till Skåne, att vara med i Hollywoodfruar – och när hon gick på svartklubbar i Malmö. 24Malmö.se fick en exklusiv intervju med Jennifer Åkerman.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.17:30, 10 september, 2017

3 bilder
  • Jennifer Åkerman. Foto: Jesper Hallberg
    Jennifer Åkerman. Foto: Jesper Hallberg
  • Foto: Jesper Hallberg
    Foto: Jesper Hallberg
  • Foto: Jesper Hallberg
    Foto: Jesper Hallberg

En ny säsong av Hollywoodfruar stundar – och i år finns skåningen Jennifer Åkerman med. 28-åringen har de senaste nio åren bott i Los Angeles och kommer ursprungligen från Stockholm, men flyttade som 15-åring till Falsterbo.

Vem är egentligen Jennifer Åkerman?
– Jag är en svensk tjej som bor i Los Angeles. För det mesta jobbar jag med musik. Jag flyttade från Stockholm till Falsterbo/Skanör när jag var 15 år och dansade bland annat på Rydbergs (dansskola) i Malmö. Det var en stor chock att flytta.

Varför?
– Jag ville absolut inte flytta. Men nu är jag väldigt glad att vi flyttade. Jag fick mycket nya vänner.

Jennifer gick på Sundsgymnasiet i Vellinge, men lämnade såväl Skåne som Sverige tämligen omgående efter gymnasiet för studier i USA. Där har hon sedan blivit kvar.

– Jag visste hela tiden att jag skulle åka dit, det var en solklar grej för mig. Jag hade alltid velat åka dit och hade jag bara fått hade jag åkt ännu tidigare, säger Jennifer Åkerman med ett skratt och fortsätter:

– Jag pluggade lite på college sedan, men var ganska skoltrött då. Efter två år slutade jag och fick ett modellkontrakt i stället. Jag började med musik, skapade ett band och bröt mig från det där.

Vilka har du modellat för?
– Det är massa olika. Men American Apparel, Republic och en rad tidningar. I Sverige har det mest varit tidningar, men jag har inte gjort så mycket de senaste åren. Musiken har tagit mycket tid och jag fokuserar på det.

Hur går det med musiken?
– Det går jättebra. Vi har släppt två singlar och vår tredje kommer nu i Hollywoodfruar. Man får se oss när vi är i studion.

Och just det var en stor anledning till Jennifer Åkerman faktiskt tackade ja till att vara med i Hollywoodfruar.

– Jag tackade typ nej från början. Jag har inget behov av att vara med i ett program där man ska bråka med andra tjejer. Det är inte sådan jag är. Men jag sa: är det så att ni vill följa med mig och se hur jag lever för att se vem jag är kan jag tänka mig att vara med, säger hon och fortsätter:

– Jag hade inte tiden just då att gå på luncher. Det var väl det kravet jag hade. Att inte sitta på massa luncher.

Varför tror du att just du blev castad till Hollywoodfruar?
– Jag tror inte att det är särskilt svårt att vara med i programmet. De skulle nog kunna ta med någon annan tjej som lever ett lyxigare liv än vad jag gör, men jag tror att de ville ha med någon som är lite annorlunda. Det är inte bara glamour och mitt liv är nog lite enklare. De andra fruarna spenderar nog mer pengar än vad jag gör.

Vad spenderar du på pengar på?
– Har jag pengar så lägger jag dem på det som är nödvändigt. Men också min karriär. Det dyraste vi har hemma är nog gitarrer.

I Jennifer Åkerman kan vi förvänta oss att få se en annan del av såväl Hollywoodfruar och Los Angeles när hon kliver in i programmet på tisdag, enligt henne själv.

– Man får nog se en ganska ärlig story och ärligt program av mig. Är man intresserad av att se en annan del av Los Angeles, inte den glammiga, så kommer man få göra det. Lite mer hipster. Lite enklare och lite mer ungdomligt.

Den obligatoriska frågan. Hur är din relation till Gunilla Persson?
– (Skratt). Jag har ingen relation till henne. Det svenska folket vet nog mer om henne än vad jag gör. Vi träffades bara en gång under inspelningen. Men när jag träffade henne var hon jätterar mot mig. Jag tror inte att hon är en människa som är elak mot dig om inte du är elak mot henne.

Finns det någon rolig händelse du kan berätta om?
– Jag tror att det roligaste som händer är det man inte förväntar sig. Sjuka saker händer. Vi satt i bilkö och bilen framför körde inte och vi tutade. Då gick vi ut och kollade och då satt han och sov där. Sånt händer hela tiden, men tyvärr kom det inte med på kameran. Någon specifik grej är svår att svara på – det händer saker hela tiden.

Trots att hon under delar av sitt liv är uppväxt strax utanför Malmö har hon aldrig riktigt varit förtjust i staden.

– Jag har aldrig varit särskilt förtjust i Malmö och har aldrig känt mig riktigt hemma här. Men under gymnasiet var jag väldigt mycket här, så klart. Man dejtade lite äldre killar, hängde på Babel, svartklubbar och så vidare.

Varför är du inte så förtjust i Malmö?
– Jag vet faktiskt inte. Jag är inte så förtjust i Stockholm heller. Det har nog mer med Sverige att göra. Jag får lätt ångest när jag är i Sverige för länge. Jag får ingen energi riktigt. Förmodligen kommer jag aldrig bo i Sverige igen.

I drygt tre år har Jennifer Åkerman haft ett förhållande med Walking Dead-stjärnan Tom Payne – och nu avslöjar hon att hon inom kort snart vill vara mer än hans flickvän.

– Vi träffades genom en gemenskap kompis för snart fyra år sedan. Inledningsvis hade vi en svajig start och gjorde slut efter ett par månader. Men nu bor vi tillsammans och är superlyckliga.

Är ni gifta?
– Nej, inte än. Men vi kommer absolut att bli det. Det är något vi snackar om dagligen.

Förlovade?
– Det kan man väl säga. Vi har ingen ring än så det är inte officiellt. Det har varit så mycket nu, men vi har snackat om det hela sommaren. Jag tror att när vi väl har en ring så kommer det vara officiellt och Tom kommer fråga på riktigt.

Jennifer Åkerman har under flera års tid varit modell, deltagit i Let´s dance och nu i Hollywoodfrurar. Men folket på stan känner inte igen henne.

– Det tror jag verkligen inte. Min mamma har en butik på Fersens väg (Vera Velour). När jag var där i torsdags sa en kund: jag såg att din dotter ska vara med i Hollywoodfruar. Då stod jag bredvid, men kunden trodde inte det var jag. Det är rätt skönt, säger Jennifer Åkerman med ett leende.

 

 

 

 

 

 

 

 

FaktaJennifer Åkerman
Ålder: 28.
Familj: Mamma, pappa, tre systrar och pojkvän.
Bor: Los Angeles.
Smultronställe i Malmö: Någon ölbar på Möllan.
Aktuell: Falsterbo/Malmö-tjej som är md i Hollywoodfruar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Dansk spökjägare kommer till Malmö

Under våren ska den omtyckta "spökjägaren" ge sig ut på Sverigeturné.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.11:59, 21 september, 2017

Dansk spökjägare kommer till Malmö
Foto: Pressbild

Den svenska komikern och skådespelaren Patrik Larsson har under sin karriär gjort en mängd udda karaktärer som fått folk att skratta i tv-soffan och på hans shower.

I vår ger han sig ut på Sverigeturné med sin mest kända karaktär – det galna danska mediumet Karsten Torebjer. Den senaste showen med spökjägaren blev helt slutsåld, och nu hoppas Torebjer på en ny succé.

Turnén börjar den 28 februari i Stockholm och därefter ska showen ”Karsten Torebjer – Miraklet från Jylland” stanna till i 19 städer innan den avslutas i huvudstaden den 14 april.

Den 10 mars kommer Karsten Torebjer till Malmö och uppträder på Palladium. Biljetterna till showen släpps den 27 september.

skarmavbild-2017-09-20-kl-18-19-13

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stor filmfestival intar Malmö imorgon

Omfattande filmprogram tar plats i Malmö – många events gratis för allmänheten

Filip Beijer

Filip Beijer

Kl.09:00, 20 september, 2017

Stor filmfestival intar Malmö imorgon
Foto: Bildbyrån

Imorgon, torsdag, går startskottet av för årets Nordisk Panorama Filmfestival i Malmö. Upplagan är den 28:e i rad och tusentals besökare och filmarbetare väntas delta i festivalen för dokumentärer och kortfilmer.

Förutom mängder av filmvisningar kommer besökarna kunna delta i totalt 58 frågestunder med regissörer och filmskapare i anslutning till visningarna.

Årets tema är Finland och både Malmö konsthall och fem bibliotek i Malmö bjuder på gratis programpunkter i form av utställningar och filmvisningar.

Premiärfilm i år blir den finska dokumentärfilmen “Hobbyhorse Revolution” som följs av efterfest på Slagthuset.

Filmfestivalens direktör Sören Poulsen berättar om festivalen i ett pressmeddelande;

– Det är stor ära för mig att vi kan presentera alla de senaste och bästa nordiska kort- och dokumentärfilmerna och med så många filmskapare på plats under dessa sex dagar i Malmö. Filmerna från våra nordiska länder håller en mycket hög klass så många rörande reflektioner över den värld som vi lever i. Jag är övertygad om att våra besökare kommer att bli berörda av alla de fantastiska historier som kommer att visas på den vita duken under festivalen. Det är underbart att Malmö för femte året i rad står som värd för denna filmfest!

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hyllad Malmöregissör ska göra TV-serie för HBO

Spelas in i Sverige nästa år.

Filip Beijer

Filip Beijer

Kl.12:52, 19 september, 2017

Hyllad Malmöregissör ska göra TV-serie för HBO
Foto: Commons/Pixabay

Med succéfilmer som Lilja 4-ever, Tillsammans och Mammut är Lukas Moodysson en av Sveriges absolut främsta filmregissörer. Nu tar han nästa kliv, och det blir internationellt.

Idag blev det nämligen klart att Moodysson fått i uppdrag att skriva och regissera en egen TV-serie för HBO Nordic.

– Jag är jätteglad att jag nu ska göra en egen tv-serie. Jag vill att det ska bli som en blandning av komedi och Dostojevskij. Så roligt som möjligt och så allvarligt som möjligt, säger Lukas Moodysson i ett pressmeddelande

Serien har fått namnet ”Gösta” och kommer att handla om en 28-årig nyexaminerad barnpsykolog som får sitt första jobb och lämnar Stockholm för en liten stuga i skogen.

– Gösta är en insiktsfull, rolig, mångfacetterad och bitterljuv historia som har mycket att säga om den tid vi lever i, så som bara Lukas kan berätta den. Jag är oerhört glad att få välkomna Lukas och Lars till HBO Nordic, säger Hanne Palmquist, exekutiv producent på HBO Nordic, i ett pressmeddelande.

Inspelningsplats blir Smålands skogar och serien beräknas ha premiär 2019.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Internationell festival lockar världsstjärnor till Malmö

"Jag är så glad att få vara med och ta denna musikform till en bredare publik".

Camilla Segerberg

Camilla Segerberg

Kl.11:55, 17 september, 2017

Internationell festival lockar världsstjärnor till Malmö
Foto: Arkiv

Den 14 oktober fylls Malmö Live Konserthus av den internationella dronefestivalen DREAM Music.

Frontfigurer för festivalen är Nathan Larsson, som bland annat har gjort musik till filmerna Boys Don’t Cry och Lilja 4-ever, och Melissa auf Der Maur, som tidigare spelat med The Smashing Pumpkins och Hole.

– Drone är en spännande musikgenre som inrymmer många olika musikstilar, och därför ger många möjligheter. Vi har försökt skapa en internationell unik festival tillsammans med den amerikanske artisten, kompositören och författaren Nathan Larson. DREAM Music undersöker relationen mellan en installation och rockkonsert, säger Karin Karlsson, programchef på Malmö Live konserthus, i ett pressmeddelande.

Konserten kommer att pågå i tolv timmar och musiker från olika delar av världen kommer att framföra sin musik.

– Jag är så glad att få vara med och ta denna musikform, framför allt livedelen av den, till en bredare publik på Malmö Live. Om lyssnarna är öppna för den så är de positiva effekterna många och bestående, säger Nathan Larson.

 

 

FaktaArtister och band på DREAM Music:

Nathan Larson (US)

Stephen O'Malley (US), Sunn O))))

Matti Bye (SE)

Julianna Barwick

Melissa Auf der Maur (US, Hole och The Smashing Pumpkins)

Noveller (US)

Julia Kent (US)

Robert Aki Aubrey Lowe 

Lau Nau (FIN)

Jessica Moss (CAN, The Silver Mt. Zion Memorial Orchestra)

Christoffer Berg (Fever Ray)

Joachim Nordvall (The Skull Defekts)

Saturn and the Sun (SE)

The Dream Music Ensemble (SE, US)

Ectoplasm Girls (SE)

Jaen Haven (SE)

Vindla Quartet (SE)

Malmö Nya Dronesällskap (SE)

Vega choir (SE)

Angel Deradorian (ex-Dirty Projectors)

Marathon DJ set by Elin Unnes 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

20-årsjubileum för nattlig konstrunda

Den sista september är det dags för Malmös tjugonde gallerinatt.

Camilla Segerberg

Camilla Segerberg

Kl.20:59, 16 september, 2017

20-årsjubileum för nattlig konstrunda
Foto: Pixabay

1997 startade Malmö Gallerinatt. Sedan dess har den nattliga konstrundan vuxit och enligt arrangörerna kommer årets gallerinatt bli den största hittills.

55 aktörer från Malmös konstliv kommer att öppna sina dörrar från klockan 18 på lördagen till midnatt och Konstfrämjandet Skåne räknar med mellan 35 000 och 40 000 besökare.

Guidade turer till fots, cykel eller med buss kommer att erbjudas på svenska, engelska, danska och arabiska.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng