Hollywoodfrun: ”Jag är inte så förtjust i Malmö”

Hollywoodfrun om livet i Los Angeles, relationen till Skåne, att vara med i Hollywoodfruar – och när hon gick på svartklubbar i Malmö. 24Malmö.se fick en exklusiv intervju med Jennifer Åkerman.

Jesper Hallberg

Kl.17:30, 10 september, 2017

3 bilder
 • Jennifer Åkerman. Foto: Jesper Hallberg
  Jennifer Åkerman. Foto: Jesper Hallberg
 • Foto: Jesper Hallberg
  Foto: Jesper Hallberg
 • Foto: Jesper Hallberg
  Foto: Jesper Hallberg

En ny säsong av Hollywoodfruar stundar – och i år finns skåningen Jennifer Åkerman med. 28-åringen har de senaste nio åren bott i Los Angeles och kommer ursprungligen från Stockholm, men flyttade som 15-åring till Falsterbo.

Vem är egentligen Jennifer Åkerman?
– Jag är en svensk tjej som bor i Los Angeles. För det mesta jobbar jag med musik. Jag flyttade från Stockholm till Falsterbo/Skanör när jag var 15 år och dansade bland annat på Rydbergs (dansskola) i Malmö. Det var en stor chock att flytta.

Varför?
– Jag ville absolut inte flytta. Men nu är jag väldigt glad att vi flyttade. Jag fick mycket nya vänner.

Jennifer gick på Sundsgymnasiet i Vellinge, men lämnade såväl Skåne som Sverige tämligen omgående efter gymnasiet för studier i USA. Där har hon sedan blivit kvar.

– Jag visste hela tiden att jag skulle åka dit, det var en solklar grej för mig. Jag hade alltid velat åka dit och hade jag bara fått hade jag åkt ännu tidigare, säger Jennifer Åkerman med ett skratt och fortsätter:

– Jag pluggade lite på college sedan, men var ganska skoltrött då. Efter två år slutade jag och fick ett modellkontrakt i stället. Jag började med musik, skapade ett band och bröt mig från det där.

Vilka har du modellat för?
– Det är massa olika. Men American Apparel, Republic och en rad tidningar. I Sverige har det mest varit tidningar, men jag har inte gjort så mycket de senaste åren. Musiken har tagit mycket tid och jag fokuserar på det.

Hur går det med musiken?
– Det går jättebra. Vi har släppt två singlar och vår tredje kommer nu i Hollywoodfruar. Man får se oss när vi är i studion.

Och just det var en stor anledning till Jennifer Åkerman faktiskt tackade ja till att vara med i Hollywoodfruar.

– Jag tackade typ nej från början. Jag har inget behov av att vara med i ett program där man ska bråka med andra tjejer. Det är inte sådan jag är. Men jag sa: är det så att ni vill följa med mig och se hur jag lever för att se vem jag är kan jag tänka mig att vara med, säger hon och fortsätter:

– Jag hade inte tiden just då att gå på luncher. Det var väl det kravet jag hade. Att inte sitta på massa luncher.

Varför tror du att just du blev castad till Hollywoodfruar?
– Jag tror inte att det är särskilt svårt att vara med i programmet. De skulle nog kunna ta med någon annan tjej som lever ett lyxigare liv än vad jag gör, men jag tror att de ville ha med någon som är lite annorlunda. Det är inte bara glamour och mitt liv är nog lite enklare. De andra fruarna spenderar nog mer pengar än vad jag gör.

Vad spenderar du på pengar på?
– Har jag pengar så lägger jag dem på det som är nödvändigt. Men också min karriär. Det dyraste vi har hemma är nog gitarrer.

I Jennifer Åkerman kan vi förvänta oss att få se en annan del av såväl Hollywoodfruar och Los Angeles när hon kliver in i programmet på tisdag, enligt henne själv.

– Man får nog se en ganska ärlig story och ärligt program av mig. Är man intresserad av att se en annan del av Los Angeles, inte den glammiga, så kommer man få göra det. Lite mer hipster. Lite enklare och lite mer ungdomligt.

Den obligatoriska frågan. Hur är din relation till Gunilla Persson?
– (Skratt). Jag har ingen relation till henne. Det svenska folket vet nog mer om henne än vad jag gör. Vi träffades bara en gång under inspelningen. Men när jag träffade henne var hon jätterar mot mig. Jag tror inte att hon är en människa som är elak mot dig om inte du är elak mot henne.

Finns det någon rolig händelse du kan berätta om?
– Jag tror att det roligaste som händer är det man inte förväntar sig. Sjuka saker händer. Vi satt i bilkö och bilen framför körde inte och vi tutade. Då gick vi ut och kollade och då satt han och sov där. Sånt händer hela tiden, men tyvärr kom det inte med på kameran. Någon specifik grej är svår att svara på – det händer saker hela tiden.

Trots att hon under delar av sitt liv är uppväxt strax utanför Malmö har hon aldrig riktigt varit förtjust i staden.

– Jag har aldrig varit särskilt förtjust i Malmö och har aldrig känt mig riktigt hemma här. Men under gymnasiet var jag väldigt mycket här, så klart. Man dejtade lite äldre killar, hängde på Babel, svartklubbar och så vidare.

Varför är du inte så förtjust i Malmö?
– Jag vet faktiskt inte. Jag är inte så förtjust i Stockholm heller. Det har nog mer med Sverige att göra. Jag får lätt ångest när jag är i Sverige för länge. Jag får ingen energi riktigt. Förmodligen kommer jag aldrig bo i Sverige igen.

I drygt tre år har Jennifer Åkerman haft ett förhållande med Walking Dead-stjärnan Tom Payne – och nu avslöjar hon att hon inom kort snart vill vara mer än hans flickvän.

– Vi träffades genom en gemenskap kompis för snart fyra år sedan. Inledningsvis hade vi en svajig start och gjorde slut efter ett par månader. Men nu bor vi tillsammans och är superlyckliga.

Är ni gifta?
– Nej, inte än. Men vi kommer absolut att bli det. Det är något vi snackar om dagligen.

Förlovade?
– Det kan man väl säga. Vi har ingen ring än så det är inte officiellt. Det har varit så mycket nu, men vi har snackat om det hela sommaren. Jag tror att när vi väl har en ring så kommer det vara officiellt och Tom kommer fråga på riktigt.

Jennifer Åkerman har under flera års tid varit modell, deltagit i Let´s dance och nu i Hollywoodfrurar. Men folket på stan känner inte igen henne.

– Det tror jag verkligen inte. Min mamma har en butik på Fersens väg (Vera Velour). När jag var där i torsdags sa en kund: jag såg att din dotter ska vara med i Hollywoodfruar. Då stod jag bredvid, men kunden trodde inte det var jag. Det är rätt skönt, säger Jennifer Åkerman med ett leende.

 

 

 

 

 

 

 

 

FaktaJennifer Åkerman
Ålder: 28.
Familj: Mamma, pappa, tre systrar och pojkvän.
Bor: Los Angeles.
Smultronställe i Malmö: Någon ölbar på Möllan.
Aktuell: Falsterbo/Malmö-tjej som är md i Hollywoodfruar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Malmöbandet spelar på jättefestival i USA: ”Fräckt!”

Har förhoppningen att nå ut till en helt ny publik och möjligen få en chans på turné i Nordamerika.

André Kvist

Kl.16:59, 20 februari, 2018

Malmöbandet spelar på jättefestival i USA: ”Fräckt!”
Hater består av Adam Agace, Lukas Thomasson, Caroline Landahl och Måns Leonartsson. Foto: Petter Dahlström Persson.

Malmöbandet Hater har nyligen kommit hem från sin första headlineturné i Europa. Tre veckor med dagliga spelningar i bland annat Frankrike, Tyskland, Tjeckien och Schweiz har bara varit uppvärmingen. Inom kort tar de flyget över Atlanten för South by Southwest, även kallat SXSW.

Det räknas som världens största showcasefestival och lockar årligen tusentals artister och människor i branschen. Att lyckas där kan innebära ett omedelbart internationellt genombrott.

– Det är första gången vi är i USA så det är verkligen fräckt! Skivbolaget (Fire Records) är taggade och folk från festivalen med. Vi spelar nästan varje dag den veckan vi är där, berättar Lukas Thomasson.

Varje år gör ett tiotal svenska artister eller band göra resan till Austin, Texas. Tittar man på hur tidigare artister har lyckats så kan det gå hur långt som helst. Thomasson berättar att det häftigaste vore att få göra en turné.

– Vi har hört att det är mäktigt att spela där, att det kan vara en språngbräda. Det roligaste vore om vi blir bokade att göra en USA-turné, det hade varit fräckt! Men då krävs ju lite uppbackning förstås, säger han.

Ett band som lyckades med detta är svenska The Magnettes som sedan festivalen 2015 gjort sex turnéer i USA. I år återvänder de till Austin.

Foto: Johanna Katarina.

Malmöbandet Hater. Foto: Johanna Katarina.

Tillsammans med SXSW-veteranen David Alexander (Summer Heart) så får Hater sällskap från Malmö. Alexander var på SXSW redan 2015. Några av de övriga banden från Sverige känner man sedan innan och möjligen kan de svenska banden uppmuntra varandra till succé.

SXSW startar den 9 mars och pågår fram till den 18 mars.

FaktaSvenska band på SXSW 2018 

 • Hater

 • Summer Heart

 • The Magnettes

 • Dennis Kalla

 • Dimeker Brothers

 • Flora Cash

 • Shitkid

 • Pink Milk

 • Rome is not a town

 • Sarah Klang

 • Violet Days

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Hollywoodstjärnan kommer till Malmö

Då får du chansen att träffa stjärnan från två av världens största TV-serier. Dessutom huvudrollsinnehavaren från TV-spelet GTA.

Filip Beijer

Kl.20:57, 19 februari, 2018

KLART: Hollywoodstjärnan kommer till Malmö
Foto: Pixabay

Den årliga SciFi-mässan Scifiworld tar plats på Stadionmässan i Malmö den 24-25 mars.

Mässan samlar årligen tusentals SciFi-fantaster och utställare och mässans dragplåster är alltid välkända skådespelare från kultfilmer eller serier.

Nu står det klart att den första gästen på årets ”convention” är skådespelaren Steven Ogg, som är känd för mer eller mindre ohyggliga rolltolkningar som ”Simon” i The Walking Dead, ”Rebus” i Westworld och ”Trevor” i den senaste upplagan av TV-spelet GTA.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Då invigs Malmös högsta cocktailbar

Med känslan av New Yorks jazzvärld på det tidiga 1900-talet.

André Kvist

Kl.19:34, 19 februari, 2018

Då invigs Malmös högsta cocktailbar
Malmö Live. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

De senaste åren har skybar-scenen fått sig ett rejält ansiktslyft i Malmö med flera nya tillhåll både i centrum och Hyllie. Nu kommer det senaste konceptet 85 meter upp i Malmö Live. Kitchen & Table öppnar på lördag upp sin nya avdelning efter begäran från gäster.

– Många av våra gäster har efterfrågat ett klubbkoncept och längre öppettider. Nu har vi äntligen hittat rätt koncept och öppnar Malmös högsta cocktail club, berättar Jessica Larsen, restaurangchef, i ett pressmeddelande.

Klubben kommer heta Midnight Malmhattan och är inspirerat av New York i början av förra seklet. På den tiden vid ungefär 25th avenue hittade man många speakeasies och välkomnades in i en mystisk värld med jaxx och cocktails, menar Jessica Larsen.

– 1900-talet början är en stor inspirationskälla för cocktailbarer värden över över och för oss blir detta som en hyllning till denna tid, säger Noel Ekstrand, barchef Carion Hotel Malmö Live.

Från och med lördag kan man avnjuta drinkar i en härlig atmosfär och samtidigt ha en av stans bästa utsikter. Malmhattan kommer därefter ha öppet sista lördagen i varje månad fram till klockan 03.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Välkända komiker bjuder in till vidrig temakväll i Malmö

Ska få Malmöpubliken att skratta med vidriga skämt. – Jag önskar att jag kunde säga att jag är vidrigast, men jag har hört riktigt hemska saker komma ut ur de där komikernas munnar, säger arrangören Clara Kristiansen.

Filip Beijer

Kl.18:08, 19 februari, 2018

Välkända komiker bjuder in till vidrig temakväll i Malmö
Foto: Pixabay

Den hyllade humorklubben Humorbaren fortsätter bjuda publiken på skratt i den klassiska puben Sir Tobys lokaler. På torsdag, den 22 februari, ordnas en speciell kväll på temat ”Vidriga skämt”.

nffmikern och en av klubbgrundarna Clara Kristiansen står som värd för kvällen som besökaren, enligt arrangören ”sent kommer glömma”.

– Vidriga skämt är första kvällen av vårt nya koncept Humorbaren Special som helt enkelt är en lite roligare, lite bättre och lite satsigare version av vår vanliga klubb. Och till skillnad från en vanlig Humorbarenkväll som är helt gratis kommer vi att ta inträde, säger Clara Kristiansen och fortsätter;

– Jag valde att ha temat ”vidriga skämt” för att jag ofta har fått höra att mina skämt är lite vidriga. Själv tycker jag bara att de är roliga. Men roliga skämt är inte ett lika bra namn om man vill säja biljetter.

På scen står flera välkända ansikten från humorscenen. Petrina SolangeTina BergérusKirsty Armstrong, Clara Kristiansen och konferenciern Elvira Lander.

– Komikerna är handplockade av mig, dels för att de är de roligaste jag vet och dels för att jag tror att det är en bra mix av komiker. Publiken får se olika stilar och personligheter, men jag tror att de som gillar mig och min humor också kommer gilla de andra. Jag önskar att jag kunde säga att jag är vidrigast, men jag har hört riktigt hemska saker komma ut ur de där komikernas munnar.

Klubben, som annars är gratis, är oftast fullsatt men den här kvällen är entrén en hundring.

– I vanliga fall har vi gratisklubbar och alla i Malmö älskar ju gratis. Malmöbor skulle kunna mörda sin egen mamma om de fick ett gratis mordvapen. Nu har vi ett nytt koncept som är lite mer genomarbetat, lite bättre och därför också kostar pengar. Vi får helt enkelt se om Malmö är beredda att punga ut för lite klassiska pungskämt, säger Clara Kristiansen.

Hur vidrig kan man vara då? 

– Det finns inga gränser för hur vidrig man kan vara, men det blir helt meningslöst om man bara är vidrig för sakens skull. Man får ju inte glömma bort att det ska vara kul. Det finns inget tråkigare än när folk säger smaklösa grejer bara för att vara coola. Det vet alla som har behövt lyssna på någon jävla gymnasieintellektuell kille som tycker att våldtäktsskämt och Lars Vilks är det vackraste vi har, säger Clara Kristiansen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: De gick vidare i Melodifestivalen

Här är artisterna som tävlar i finalen och andra chansen.

Michael Olsson

Kl.21:23, 17 februari, 2018

KLART: De gick vidare i Melodifestivalen
Foto: Janne Danielsson /SVT

Under lördagskvällen avgjordes den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2018. Martin Almgren, Kalle Moraeus, Jessica Andersson, Mendez, Dotter, Moncho och Barbi Escobar var artisterna som gjorde upp i Malmö Arena, och nu är det klart vilka som tagit sig till finalen i Friends Arena, samt andra chansen i Kristianstad Arena.

På förhand var Dotter, Idolvinnaren 2015 Martin Almgren samt 42-årige Mendez favoriter. Men redan efter den första gallringen fick Dotter lämna tävlingen tillsammans med Barbi Escobar. Däremot höll Martin Almgren för favoritskapet och tog en finalplats tillsammans med Melloveteranen Jessica Andersson. De gör därmed John Lundvik, Benjamin Ingrosso, Samir & Viktor och LIAMOO sällskap i finalen den 10 mars.

De två platserna i andra chansen kneps av Mendez och Mellodebutanten Moncho. Kalle Moraeus och Orsa spelmän fick därmed lämna tävlingen som femma i deltävlingen.

I andra chansen är det sedan tidigare klart att Renaida, Sigrid BernssonMimi Werner och Margaret tävlar.

FaktaArtisterna som tävlade i Malmö Arena, deltävling 3:

1. Martin Almgren – A Bitter Lullaby
Låtskrivare: Josefin Glenmark, Märta Grauers

2. Barbi Escobar – Stark
Låtskrivare: Barbi Escobar, Costa Leon, Andreas ”Stone” Johansson

3. Moncho – Cuba Libre
Låtskrivare: Jimmy Jansson, David Strääf, Markus Videsäter, Axel Schylström, Moncho Monserrat

4. Jessica Andersson – Party Voice
Låtskrivare: Fredrik Kempe, David Kreuger, Niklas Carson Mattsson, Jessica Andersson

5. Kalle Moraeus & Orsa Spelmän – Min dröm Låtskrivare: Thomas G:son, Alexzandra Wickman

6. Dotter – Cry
Låtskrivare: Linnea Deb, Peter Boström, Thomas G:son, Johanna ”Dotter” Jansson

7. Mendez – Everyday
Låtskrivare: Leopoldo Mendez, Jimmy Jansson, Palle Hammarlund

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng