Hollywoodfrun: ”Jag är inte så förtjust i Malmö”

Hollywoodfrun om livet i Los Angeles, relationen till Skåne, att vara med i Hollywoodfruar – och när hon gick på svartklubbar i Malmö. 24Malmö.se fick en exklusiv intervju med Jennifer Åkerman.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.17:30, 10 september, 2017

3 bilder
  • Jennifer Åkerman. Foto: Jesper Hallberg
    Jennifer Åkerman. Foto: Jesper Hallberg
  • Foto: Jesper Hallberg
    Foto: Jesper Hallberg
  • Foto: Jesper Hallberg
    Foto: Jesper Hallberg

En ny säsong av Hollywoodfruar stundar – och i år finns skåningen Jennifer Åkerman med. 28-åringen har de senaste nio åren bott i Los Angeles och kommer ursprungligen från Stockholm, men flyttade som 15-åring till Falsterbo.

Vem är egentligen Jennifer Åkerman?
– Jag är en svensk tjej som bor i Los Angeles. För det mesta jobbar jag med musik. Jag flyttade från Stockholm till Falsterbo/Skanör när jag var 15 år och dansade bland annat på Rydbergs (dansskola) i Malmö. Det var en stor chock att flytta.

Varför?
– Jag ville absolut inte flytta. Men nu är jag väldigt glad att vi flyttade. Jag fick mycket nya vänner.

Jennifer gick på Sundsgymnasiet i Vellinge, men lämnade såväl Skåne som Sverige tämligen omgående efter gymnasiet för studier i USA. Där har hon sedan blivit kvar.

– Jag visste hela tiden att jag skulle åka dit, det var en solklar grej för mig. Jag hade alltid velat åka dit och hade jag bara fått hade jag åkt ännu tidigare, säger Jennifer Åkerman med ett skratt och fortsätter:

– Jag pluggade lite på college sedan, men var ganska skoltrött då. Efter två år slutade jag och fick ett modellkontrakt i stället. Jag började med musik, skapade ett band och bröt mig från det där.

Vilka har du modellat för?
– Det är massa olika. Men American Apparel, Republic och en rad tidningar. I Sverige har det mest varit tidningar, men jag har inte gjort så mycket de senaste åren. Musiken har tagit mycket tid och jag fokuserar på det.

Hur går det med musiken?
– Det går jättebra. Vi har släppt två singlar och vår tredje kommer nu i Hollywoodfruar. Man får se oss när vi är i studion.

Och just det var en stor anledning till Jennifer Åkerman faktiskt tackade ja till att vara med i Hollywoodfruar.

– Jag tackade typ nej från början. Jag har inget behov av att vara med i ett program där man ska bråka med andra tjejer. Det är inte sådan jag är. Men jag sa: är det så att ni vill följa med mig och se hur jag lever för att se vem jag är kan jag tänka mig att vara med, säger hon och fortsätter:

– Jag hade inte tiden just då att gå på luncher. Det var väl det kravet jag hade. Att inte sitta på massa luncher.

Varför tror du att just du blev castad till Hollywoodfruar?
– Jag tror inte att det är särskilt svårt att vara med i programmet. De skulle nog kunna ta med någon annan tjej som lever ett lyxigare liv än vad jag gör, men jag tror att de ville ha med någon som är lite annorlunda. Det är inte bara glamour och mitt liv är nog lite enklare. De andra fruarna spenderar nog mer pengar än vad jag gör.

Vad spenderar du på pengar på?
– Har jag pengar så lägger jag dem på det som är nödvändigt. Men också min karriär. Det dyraste vi har hemma är nog gitarrer.

I Jennifer Åkerman kan vi förvänta oss att få se en annan del av såväl Hollywoodfruar och Los Angeles när hon kliver in i programmet på tisdag, enligt henne själv.

– Man får nog se en ganska ärlig story och ärligt program av mig. Är man intresserad av att se en annan del av Los Angeles, inte den glammiga, så kommer man få göra det. Lite mer hipster. Lite enklare och lite mer ungdomligt.

Den obligatoriska frågan. Hur är din relation till Gunilla Persson?
– (Skratt). Jag har ingen relation till henne. Det svenska folket vet nog mer om henne än vad jag gör. Vi träffades bara en gång under inspelningen. Men när jag träffade henne var hon jätterar mot mig. Jag tror inte att hon är en människa som är elak mot dig om inte du är elak mot henne.

Finns det någon rolig händelse du kan berätta om?
– Jag tror att det roligaste som händer är det man inte förväntar sig. Sjuka saker händer. Vi satt i bilkö och bilen framför körde inte och vi tutade. Då gick vi ut och kollade och då satt han och sov där. Sånt händer hela tiden, men tyvärr kom det inte med på kameran. Någon specifik grej är svår att svara på – det händer saker hela tiden.

Trots att hon under delar av sitt liv är uppväxt strax utanför Malmö har hon aldrig riktigt varit förtjust i staden.

– Jag har aldrig varit särskilt förtjust i Malmö och har aldrig känt mig riktigt hemma här. Men under gymnasiet var jag väldigt mycket här, så klart. Man dejtade lite äldre killar, hängde på Babel, svartklubbar och så vidare.

Varför är du inte så förtjust i Malmö?
– Jag vet faktiskt inte. Jag är inte så förtjust i Stockholm heller. Det har nog mer med Sverige att göra. Jag får lätt ångest när jag är i Sverige för länge. Jag får ingen energi riktigt. Förmodligen kommer jag aldrig bo i Sverige igen.

I drygt tre år har Jennifer Åkerman haft ett förhållande med Walking Dead-stjärnan Tom Payne – och nu avslöjar hon att hon inom kort snart vill vara mer än hans flickvän.

– Vi träffades genom en gemenskap kompis för snart fyra år sedan. Inledningsvis hade vi en svajig start och gjorde slut efter ett par månader. Men nu bor vi tillsammans och är superlyckliga.

Är ni gifta?
– Nej, inte än. Men vi kommer absolut att bli det. Det är något vi snackar om dagligen.

Förlovade?
– Det kan man väl säga. Vi har ingen ring än så det är inte officiellt. Det har varit så mycket nu, men vi har snackat om det hela sommaren. Jag tror att när vi väl har en ring så kommer det vara officiellt och Tom kommer fråga på riktigt.

Jennifer Åkerman har under flera års tid varit modell, deltagit i Let´s dance och nu i Hollywoodfrurar. Men folket på stan känner inte igen henne.

– Det tror jag verkligen inte. Min mamma har en butik på Fersens väg (Vera Velour). När jag var där i torsdags sa en kund: jag såg att din dotter ska vara med i Hollywoodfruar. Då stod jag bredvid, men kunden trodde inte det var jag. Det är rätt skönt, säger Jennifer Åkerman med ett leende.

 

 

 

 

 

 

 

 

FaktaJennifer Åkerman
Ålder: 28.
Familj: Mamma, pappa, tre systrar och pojkvän.
Bor: Los Angeles.
Smultronställe i Malmö: Någon ölbar på Möllan.
Aktuell: Falsterbo/Malmö-tjej som är md i Hollywoodfruar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Utställning med urgamla dofter har premiär idag: ”Zlatan skulle ha invigt”

Dofter från förr tar plats på Malmöhus slott. Från 1700-talet till Zlatans senaste essens.

Filip Beijer

Filip Beijer

Kl.07:58, 25 november, 2017

Utställning med urgamla dofter har premiär idag: ”Zlatan skulle ha invigt”
Christina Lindvall-Nordin framför en monter av dofter. Utställningen är helt doftfri och fokuserar mer på flaskorna än innehållet. . Foto: Filip Beijer

Idag, lördagen den 25 november, öppnar miniutställningen ”Design för doft – flaskor för flytande flärd” på Malmöhus slott.

Bakom utställningen står konsthistorikern och parfymexperten Christina Lindvall-Nordin som bistår med samlingen parfymer från så långt tillbaka i tiden som två tusen år före kristus.

För henne är det inte dofterna som är det största intresset utan förpackningen.

– Innehållet intresserar mig inte särskilt mycket, men det här är konstverk på allra högsta nivå, säger Christina Lindvall-Nordin.

Parfymintresset började på gymnasiet när hon fick upp ögonen för hur människor sminkade sig förr i tiden. Hennes mamma kom senare att starta en parfymaffär i Lund och dagens parfymexpert började extrajobba i butiken för att finansiera sina studier.

parfym1

Parfym från 1700-talet förpackad likt en bok.

Flera av parfymerna som finns på utställningen har hon hittat genom internethandel.

– Jag ropar in de smyg. Min man Staffan kan ibland ha åsikter om att det kan kosta för mycket eller så. Men sen är det han som öppnar paketen när de kommer hem och då blir han ofta positivt överraskad, säger Christina Lindvall-Nordin.

Både världskända och okända parfymer ställs ut i kungens kammare på Malmöhus slott. Parfymflaskor från 1700-talets första parfymerier i Stockholm delar rum med Zlatan Ibrahimovics senaste doft.

Och om Christina hade fått önska hade han gärna fått vara med på invigningen under lördagen.

– Jag har försökt komma i kontakt med Zlatan, men jag känner ingen som känner honom. Han hade gärna fått invigningstala här. Det är ju trots allt ”kungens kammare”, säger Christina Lindvall- Nordin.

Utställningen slog upp portarna klockan 10:00 på lördagsförmiddagen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stor julsatsning på Gustav Adolfs torg – Malmöborna ska få träden att lysa

Skänk en vinterjacka till behövande eller sätt dig med någon du tycker om på "Kärleksbänken" för att tända belysningen i träden.

Filip Beijer

Filip Beijer

Kl.21:30, 24 november, 2017

Stor julsatsning på Gustav Adolfs torg – Malmöborna ska få träden att lysa
Foto: Sanna Dolck

November är inte slut än men redan på lördag tågar julen in i Malmö. Då är det nämligen dags för ”Jul i City” som är årets stora jularrangemang i Malmö på Gustav Adolfs torg.

Hela torget kommer att pyntas och lysas upp och turister och Malmöbor kommer kunna interagera i julstämn

– Jul i City ska vara en mötesplats för omtanke och gemenskap. I år har ljuset en central plats och ska lysa upp vintermörkret med flera lekfulla ljusinstallationer, säger Mia Hansson, projektledare på gatukontoret i ett pressmeddelande.

På plats kommer bland annat ”Kärleksbänken” att finnas där två personer kan sätta sig och hålla handen för att lysa upp julbelysningen i träden.

Det kommer även att finnas en insamlingsplats som fått namnet ”Wall of Kindness” där Malmöborna kommer kunna bidra med t.ex en vinterjacka till behövande.

Invigningen för Jul i City sker på lördag klockan 16:00.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Succémusikalen förlängs i vår

Under hösten var intresset så stort att föreställningar var utsålda.

André Kvist

André Kvist

Kl.18:32, 24 november, 2017

Succémusikalen förlängs i vår
Elisa Lindström i rollen som nunnan Maria med fem av von Trapp barnen. Foto: Isabell N. Wedin

Nu är det klart att det blir tolv nyinsatta föreställningar av Sound of Music på Nöjesteatern i Malmö. Fredagar och lördagar från den 3 till den 25 februari får man en andra chans.

Elisa Lindström, Christopher Wollter och ensemblen tar oss tillbaka till 1959 i denna klassiker.

Nunnan Maria skickas till Georg von Trapp för att ta hand om hans sju barn. Hushållet fylls så småningom av sång, musik och glädje, något som saknats sedan familjens mor gått bort.

Den reserverade kaptenen fattar så småningom tycke för Maria och tillsammans med barnen gömmer dem sig för nazister.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Femstjärnigt dagis har öppnat

Kristallkronor, glasdörrar och rogivande musik väntar gästerna.

André Kvist

André Kvist

Kl.16:58, 24 november, 2017

Femstjärnigt dagis har öppnat
Viktigt att hundarna får leka med varandra. Foto: Amanda.

Nyligen öppnade Hyllie Hundcenter upp dörrarna för sina nya verksamhet på Gottorpsvägen. Själva beskriver dem sig som ”Sveriges första femstjärniga hunddagis” och nog är det inrett med en hög standard.

– Det är lite unikt i Sverige med att vi har kristallkronor i taken, glasdörrar istället för nät och sen spelar vi rogivande musik för hundarna under deras ”siesta”, berättar Emma Norman, ägare med 20 års erfarenhet i branschen.

Hunddagiset har som mest plats för 49 hundar som fördelas i sju grupper och rum. Två gånger om dagen är det aktiviteter och däremellan vila. Men inte alla blir antagna.

– Vi tar inte emot alla hundraser eller aggressiva hundar. Det viktigaste är att vi väljer ut hundar som fungerar här och att det är säkert för djuren. Vi lovar ingen plats per telefon utan vi vill alltid träffa hunden först, lite som en arbetsintervju.

Utöver en väldigt stor rasthage med diverse lekfulla hinder finns det även möjligt för den fåfänga hunden att få en total make-over på plats.

Det finns även planer på att anlägga en inomhuspark med agilityhinder, allt för att hundarna ska stimuleras och må bra.

– Det är lika viktigt att de aktiveras som vilar. Hundarna ska också få möjlighet att leka med varandra och ha sitt fria kroppsspråk. Tyvärr finns det många stressade dagis där hundar inte mår särskilt bra, berättar Emma Norman.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hon är Malmös Lucia 2017

För ett stort engagemang för dem utsatts för brott och empati för närstående, lyder juryns motivering.

André Kvist

André Kvist

Kl.14:34, 24 november, 2017

Hon är Malmös Lucia 2017
Caroline Lindén arbetar till vardags civilt på polisen. Foto: André Kvist/24Malmö.

27-åriga Caroline Lindén är Malmö stads Lucia 2017.

Juryns motivering lyder:

LÄS MER: TV: Här skrider Luciatåget fram i Malmö

”Caroline har ett stort engagemang för dem som utsatts för brott. Genom sitt arbete hos polisen möter Caroline varje människa med respekt utifrån individens behov, och försöker alltid att ge lite extra tid till dem som behöver det. Caroline hoppas att i framtiden kunna utbilda sig till polis för att förebygga brott och skapa ett bättre samhälle. 

Även privat har Caroline agerat med empati för en närstående. När Caroline dotters bästa kompis fick cancer, hjälpte Caroline familjen att göra en insamling till Barncancerfonden. Detta gjorde att Caroline och familjen kunde samla in 34 900 kronor till Barncancerfonden.”

Med sitt stora engagemang och arbete är juryn övertygad om att de gjort rätt val.

– Det känns jättebra, det ska bli så roligt. Jag har tidigare inte insett hur stort det här är men jag ser fram emot det, säger Caroline Lindén, årets Lucia i Malmö.

Till vardags arbetar malmöfödda Caroline på polisen och hanterar bland annat tips och anmälningar.

Drygt 70 luciatåg ska gruppen och Lindén genomföra de närmaste veckorna.

– Jag kommer läsa två dikter, inte sjunga. Detta kommer bli fantastiskt.

Tillsammans med sitt följe som är elever från Malmö Latinskola ska hon i morgon göra sitt första offentliga framträdande på Gustav Adolfs torg klockan 16:30.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng